• 瀏覽: 4,663
  • 回覆: 37
我想問下上面有冇停車場,如果冇泊大圍火車站附近有咩停車場時租介紹,2018年c200,我想問下我係屯門富泰邨出發行城門隧道定吐路廣會近d

精選汽車
引用:
原帖由 roy98875 於 2020-7-31 11:10 AM 發表

我想問下上面有冇停車場,如果冇泊大圍火車站附近有咩停車場時租介紹,2018年c200,我想問下我係屯門富泰邨出發行城門隧道定吐路廣會近d
上面有標位

引用:
原帖由 roy98875 於 2020-7-31 11:10 AM 發表

睇你泊幾耐,有錶位但都多人泊,如果無位又泊唔太耐可泊路邊阻唔到人就得...

大圍火車站果邊最近得個富嘉花園時租可以泊吓,但有心理準備啲位好窄吓,要平要闊落少少嘅就可以考慮泊新翠或美林行番過去新強記對面坐寶福小巴上去...

如果屯公唔塞嘅話,應該係屯公經城隧最直接,大概 40 分鐘左右...

寶福山D鬼地方,D車通常都通街泊。
夜媽媽,搵鬼抄你咩!
我上過去好多次,開頭都乖乖等位泊,而家路邊有位就擺低架車,唔阻人就冇問題。

xyz_666
引用:
原帖由 xyz_666 於 2020-7-31 12:09 PM 發表

寶福山D鬼地方,D車通常都通街泊。
夜媽媽,搵鬼抄你咩!
我上過去好多次,開頭都乖乖等位泊,而家路邊有位就擺低架車,唔阻人就冇問題。
樓主係早上去!我就唔搏,泊沙田搭一個站火車去大圍搭免費巴士。

引用:
原帖由 andyyyy 於 2020-7-31 01:00 PM 發表

樓主係早上去!我就唔搏,泊沙田搭一個站火車去大圍搭免費巴士。
呢D地方既錶位除左清明重陽冇人同你爭的

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世

回覆 引用 TOP

行屯公 > 城隧
果D地方泊街啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 s0020926 於 2020-7-31 12:04 PM 發表

睇你泊幾耐,有錶位但都多人泊,如果無位又泊唔太耐可泊路邊阻唔到人就得...

大圍火車站果邊最近得個富嘉花園時租可以泊吓,但有心理準備啲位好窄吓,要平要闊落少少嘅就可以考慮泊新翠或美林行番過去新強記對面坐寶福小巴上去...

如果屯公唔塞嘅話,應該係屯公經城隧最直接,大概 40 分鐘左右... ...
美林或新翠行過去邊個近d,因為我親戚果日係果度出,唔知要整幾耐,加上揸車果個係P牌

直頭泊新強記屋苑時租,行過對面搭穿梭巴士

回覆 引用 TOP

樓主,最近富嘉花園停車場,有時租,但時租要泊到三至四樓,即扭六至八次90度上落斜台,駕駛者係P牌不係泊開個度未必可以應付。大圍市中心得多人泊街,但係有食牛肉乾的心理準備。泊新翠要行五至十分鐘番去大圍火車站搭巴士上去。好似師兄話齋,上去泊錶位或路邊會唔會容易點;又或者泊沙田新城市再搭一個站去大圍,假日泊車市中心24元個鐘,富嘉和新翠都係咁上下。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 diatlova 於 2020-7-31 11:45 AM 發表

上面有標位
錶位比陀地霸晒, 好難有吉位, 好多車泊路邊, 抄牌寶福會叫咪, 但唔知你走唔走得切

對面有錶位需然唔多但試過兩次早晚都唔難有位不停有車出入
屯門去我會行城隧。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 roy98875 於 2020-7-31 02:02 PM 發表

美林或新翠行過去邊個近d,因為我親戚果日係果度出,唔知要整幾耐,加上揸車果個係P牌
其實兩邊差唔多,樓上有 C 兄話海福花園果度有時租,你可以睇吓,果度係最近,行過對面馬路就係寶福山上車位...

再唔係,你可以兜上寶福山果頭睇吓,其實果度好多『開心位』,你唔泊得太寸,唔惹狗基本上唔會抄...

回覆 引用 TOP

仲有,記得行上小小富山火化場合法車位任泊放題唔駛錢大把位。

強記轉彎隔離咪有時租,半分鐘行出嚟上穿梭巴士。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]