• 瀏覽: 20,086
  • 回覆: 177
  • 追帖: 2
呢個要睇自己嘅財政壓力!計得掂就冇乜所謂!

熱賣及精選
引用:
原帖由 想菲 於 2020-7-31 03:13 PM 發表

依家連續10日過百宗癈嚴但公司無 wfh安排, 我接客嘅大廈有三四單確疹喇,馬先生(老闆)不肯,佢話又唔係同事有事唔關事喎,我地見咁多人,日日返工都京中招,生理壓力好大哦依家好想唔做得等到疫情好返先出返黎做,好唔好呢 ...
赤祼著辭職,老闆應該即批。

時代垃圾 清潔香港 人人有責.
暴徒歪理 齊聲說不 以免學壞   
文宣工作 背後動機 不用忽視
支持香港 支持執法 謝謝警察
如果份工影響身體及心情,夠錢生活咪辭職啦又

身體緊要

RT

回覆 引用 TOP

你接客嘅大廈!邊度邊度?好多師兄可能領左嘢!

回覆 引用 TOP

對著老細裸辭咪即刻唔駛挨囉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 想菲 於 2020-7-31 03:13 PM 發表

依家連續10日過百宗癈嚴但公司無 wfh安排, 我接客嘅大廈有三四單確疹喇,馬先生(老闆)不肯,佢話又唔係同事有事唔關事喎,我地見咁多人,日日返工都京中招,生理壓力好大哦依家好想唔做得等到疫情好返先出返黎做,好唔好呢 ...
帶眼罩冒十手套就安全

好!跟手政府俾補貼好唔好?

Don't bother people for help without first trying to solve the problem yourself.

辭la 中左就麻煩了 錢可以再搵過

7月頭已離職,果陣政府仲未硬性規定帶口罩,我屯門返古洞,就係因為元朗17號紅小巴(路線元朗去上水)有幾個司機成個 疫情都冇帶過口罩!車站頭仲貼紙叫人帶口罩上 車,實在睇唔過眼,又驚 日日搭佢地車遲早 奶嘢,再爆發就果斷唔撈

如果自己仲有庫存可以辭職咯,冇嘅話就努力工作喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼斧神攻 於 1-8-2020 05:27 PM 發表

7月頭已離職,果陣政府仲未硬性規定帶口罩,我屯門返古洞,就係因為元朗17號紅小巴(路線元朗去上水)有幾個司機成個 疫情都冇帶過口罩!車站頭仲貼紙叫人帶口罩上 車,實在睇唔過眼,又驚 日日搭佢地車遲早 奶嘢,再爆發就果斷唔撈 ...
現在搵到新工嗎

引用:
原帖由 tomchan80030 於 2020-8-1 05:39 PM 發表

現在搵到新工嗎
太太做美容行業又停工,個女又停學。。諗住老婆覆工後再慢慢搵份岩心水工,而家又唔出街,日日成家人係度hea

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tomchan80030 於 2020-7-31 09:51 PM 發表

但似乎呢個疫情無咁快完
我都聽講唔會咁快完,而家就講定話冬天戴口罩就點呢咁囉。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]