• 瀏覽: 5,062
  • 回覆: 32
  • 追帖: 10
代人 post
準備收樓(居屋)裝修公司報價
400呎,想各位比下意見及價錢合理嗎

附件

Screenshot_20200731_214925.jpg(202.42 KB)

2020-7-31 09:57 PM

Screenshot_20200731_214906.jpg(167.08 KB)

2020-7-31 09:57 PM

熱賣及精選
裝修公司吹簽約,但下星期先收樓,糸吾糸上門度尺後才好簽約?

http://i614.photobucket.com/albums/tt228/joycelo1219/anigif-1.gif

回覆 引用 TOP

再揀多兩三間裝修公司 先好作最後決定

格下價先啦!同埋睇下口卑和工夫得唔得!唔係之後就要買搥仔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tony1997x 於 2020-7-31 09:57 PM 發表 
代人 post
乜而家裝修咁貴咩?
好多料都唔包,現場保護都要另收錢,又唔係做好多傢俬,仲有好多下欄嘢未計。。。
如果呢張單咁報都仲叫合理,我怕你40萬都未必埋到單

回覆 引用 TOP

貴到飛起,換過間啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tony1997x 於 2020-7-31 09:57 PM 發表

代人 post
我都覺得貴。家陣咁嘅環境,裝修費嘅budget應該減到十幾萬。簡單裝修

世上無難事,只怕唔去做✨你今日煮左飯未呀?
Nothing is impossible once you try, step is on🎢

^^^純粹寫下,不用深究🎈

回覆 引用 TOP

貴! 
1.電制只包20個…實唔夠最少30-35個(除非2xx尺細單位),仲唔包換總制電箱
2.來去水喉要細分14項咁誇張,出古惑,一般$1萬左右就夠.
3.掛件要每一項另計 小家

一般裝修公司$25萬全包(包埋水,電,木門,雲石 和裝全屋掛件)

PS除非你果間係設計公司/有名氣

fai
打個七至八折差不多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sk2fai 於 2020-8-1 02:21 AM 發表

貴! 
1.電制只包20個…實唔夠最少30-35個(除非2xx尺細單位),仲唔包換總制電箱
2.來去水喉要細分14項咁誇張,出古惑,一般$1萬左右就夠.
3.掛件要每一項另計 小家

一般裝修公司$25萬全包(包埋水,電,木門,雲石 和裝全屋掛件)

PS除非你果間係設計公司/有名氣 ...
應該設計公司啦,整個櫃2700$尺

回覆 引用 TOP

C父同禾傾300尺十八幻

引用:

代人 post
400呎,想各位比下意見及價錢合理嗎11444105
簡直當人儍! 點會比張報價單個客有咁多 TBA 架? 淨係做水喉都斬到碎濕濕、電箱又唔入單、到時打死狗任佢講幾多都得啦! 比佢攪咗電線同插頭唔通揾過另一師傳執佢手尾? 就算要呃人都要有啲藝術。如果比佢做去定銀行借定錢先! 無底深潭。

回覆 引用 TOP

正常報價

回覆 引用 TOP

价格正常,主要看用什麽物料,有沒有正式圖紙,透視圖之類,看价格沒有單价,有乜嘢改變又爭議。

咁既價都唔包磚?

呢個世界上 有精仔、有懵仔、有叻仔、散仔、賭仔、重有戇居仔

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]