• 瀏覽: 24,511
  • 回覆: 575
  • 追帖: 5
其實大陸化有咩野好呀,做中資公司,講普通話,香港大陸化已經開始左,無得阻架,哈哈!講白d香港人抗拒大陸化,係因為自己普通話唔好,難搵食。香港人想保住識英文既優勢,保住個位。我可以話俾你聽啦,大陸一定唔會俾國際化繼續進行架。大家對大陸化又點睇呀。

熱賣及精選
引用:
原帖由 C語言 於 2020-8-1 08:39 AM 發表

其實大陸化有咩野好呀,做中資公司,講普通話,香港大陸化已經開始左,無得阻架,哈哈!講白d香港人抗拒大陸化,係因為自己普通話唔好,難搵食。香港人想保住識英文既優勢,保住個位。我可以話俾你聽啦,大陸一定唔會俾國際化繼續進行架。大家對大陸化又點睇呀。 ...
好噶嘢應該學習…做的更好!唔好噶嘢引以為戒…每個地方都有好有壞…香港都一樣…冇咩可以驕傲同排斥大陸…

垃圾曱甴!只會破壞化!

引用:
原帖由 C語言 於 2020-8-1 08:39 AM 發表

其實大陸化有咩野好呀,做中資公司,講普通話,香港大陸化已經開始左,無得阻架,哈哈!講白d香港人抗拒大陸化,係因為自己普通話唔好,難搵食。香港人想保住識英文既優勢,保住個位。我可以話俾你聽啦,大陸一定唔會俾國際化繼續進行架。大家對大陸化又點睇呀。 ...
放心, 香港將來只會邊緣化同退化
所以你唔駛擔心咩咩大陸化
有時間不如擔心下你點解唔鬆化把啦

「黃屍曱甴 港獨暴徒」
「不是不報 時辰已到」
「國安立法 秋前算帳」
提示: 違規內容已被屏蔽
香港人講英文又好好咩

香港原本都唔係講廣東話,城邦人咪又係同化人!

世界上一般o既食品問題,不外乎兩樣--細菌同毒素。
細菌,你煮一煮就冇事。毒素,有方法分解。至於輻射,
你煮唔到佢,因為佢唔係生物,分解,亦分解唔到。
所以輻射先係最需要注意o既,但港人就係選擇性失明。
無眼睇

回覆 引用 TOP

引用:

我話你都唔撚化。

引用:
原帖由 poi098762001 於 2020-8-1 09:07 AM 發表

咁咪益左你呢d攞左香港身分證既大陸仔可以雀巢鳩佔?
你冇計噶…有本事你可以做特首,斬斷大陸條路咯…

引用:

我就唔係咁睇啦,

港人尤其係泛暴民不嬲係話要為14億大陸人爭取民煮架,每年來幾千萬自由行應該係最好機會教佢地民煮,教佢地乜春係司法覆核,點知棚死春竟然鬧人地蝗蟲。

最大問題係,大陸越強勁,港人就越少機會借搞募捐呃錢。

6、4搞嘅捐款沒送上大陸已經冇左,然後賴被中共充公,死冇對證。

大家諗下,由釘子建,到雞蟲基,乜春都賴中共。

同個啲乜春都話神嘅意旨一樣,冇得對證。

募捐呃錢大法由港人發明。

本來係可以大陸香港化㗎,點知俾班垃圾由回歸後一直搞到香港無曬地位令人失信心之嘛。

大勢所趨,你唔改變自己去適應環境,環境唔會改變去適應你,香港人再繼續活係自己的世界裡,固步自封,不思進取,只會沉淪落去,最後被你今日睇唔起的大陸人取而代之

深圳爭取國際化,香港爭取台灣化,上海爭取香港化

台灣爭取焦土化

呢個世界上 有精仔、有懵仔、有叻仔、散仔、賭仔、重有戇居仔
咁鐘意大陸直接返上去咪得囉,將來香港一定會改頭換面

主題標籤 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]