• 瀏覽: 12,916
  • 回覆: 127
本主題由 miss5 於 2020-8-1 12:32 PM 移動
話說有次去舊區餐廳食飯,廁所在後巷,密封式設計無窗,有抽氣扇但無開,去完廁所先發現廁所門鎖壞了開唔到,被困廁所,無帶手機,拍門大叫無人應,空氣越來越少,等左一陣,幸好有其它食客去廁所發現我通知職員爆門,執返條命,但如果是屋企既黑廁,去完廁所門鎖壞了,而且一個人住,正常去廁所唔會帶手機吧,如何求救?明廁最少也可以開窗向外求救。

熱賣及精選
弱智就算係明廁有窗,你都可以幻想個窗壞咗開唔到,你一樣抖唔到氣

0分重作

林奠:閉氣,延長空氣使用時間。
某paul: 影響甚微,黑厠只係油黑色油的厠所。
笑恥:沒証據顯示空氣由外來傳入。

咁明厠又真係好過黑厠,叫做有選擇開唔開窗先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星星同學會 於 2020-8-1 08:44 AM 發表

話說有次去舊區餐廳食飯,廁所在後巷,密封式設計無窗,有抽氣扇但無開,去完廁所先發現廁所門鎖壞了開唔到,被困廁所,無帶手機,拍門大叫無人應,空氣越來越少,等左一陣,幸好有其它食客去廁所發現我通知職員爆門,執返條命,但如果是屋企既黑廁,去完廁所門鎖壞了,而且一個人住,如何求救? ...
你都可以話你住獨立屋,個廁所開放式 (即係無頂既),個門鎖壞左,個頂又兩層樓咁高爬唔走,結果困嚮裡面餓死左...

支持警察嚴正執法!
不如諗下屋企地震,被困廁所,無人救你,明廁同黑廁既自救分別喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星星同學會 於 2020-8-1 08:44 發表

話說有次去舊區餐廳食飯,廁所在後巷,密封式設計無窗,有抽氣扇但無開,去完廁所先發現廁所門鎖壞了開唔到,被困廁所,無帶手機,拍門大叫無人應,空氣越來越少,等左一陣,幸好有其它食客去廁所發現我通知職員爆門,執返條命,但如果是屋企既黑廁,去完廁所門鎖壞了,而且一個人住,如何求救? ...
就算係明廁,你一個人住,廁所門鎖壞左都係同一個景況

低水平😂

回覆 引用 TOP

有道理

回覆 引用 TOP

如果有其他人係屋企咪叫幫手

如果無人.....鎖黎做咩......

你部電話呢?識唔識用武力呀

回覆 引用 TOP

自己屋企抽氣扇坏都唔整?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夜枯燥的樓奴 於 2020-8-1 08:57 AM 發表

弱智就算係明廁有窗,你都可以幻想個窗壞咗開唔到,你一樣抖唔到氣
全中

回覆 引用 TOP

唔怕
人哋話成個人瞓落地下吸收天地靈氣就無事

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]