• 瀏覽: 4,441
  • 回覆: 25
  • 追帖: 2
上去隔離分流時申請7+7 話已取消左,去到酒店再問只有特殊人群可以申請,點知到第6日一早8點幾街道辦打嚟叫我搵人攞鎖匙比佢check屋,好彩平時有擺條後備系管理處,跟手仲問我有無申請居家隔離,我緊係話有啦!跟手即聯絡酒店話街道check左我有居住條件可7+7,佢地話依政策辦事,點知晚上10點幾搵人上嚟帶左去做核酸,第二日群組好多新人入嚟問7+7 酒店叫佢哋唔使問 合資格會自動幫你申請 批唔批另外一件事! 下午街道打嚟叫我盡快落嚟返屋企隔離,但門口個保安唔比我走最後咪擾攘左成個鐘先發現有我名單拿拿林叫我執野走,搞到街道小晒鬼,話今朝嚟過接左同屋苑批人但唔見我,特登過嚟再接 好彩趕得切有新隔離人大巴嚟酒店前接到,如果唔係要等D人攪晒隔離先比車酒, 跟住係酒店走時影幅相,返到屋企封門前再企系門口影多張,跟手關門貼封條裝sensor

熱賣及精選
引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-1 15:10 發表

上去隔離分流時申請7+7 話已取消左,去到酒店再問只有特殊人群可以申請,點知到第6日一早8點幾街道辦打嚟叫我搵人攞鎖匙比佢check屋,好彩平時有擺條後備系管理處,跟手仲問我有無申請居家隔離,我緊係話有啦!跟手即聯絡酒店話街道check左我有居住條件可7+7,佢地話依政策辦事,點知晚上10點幾搵人上嚟帶左去做核酸,第二日群組好多新人入嚟問7+7 酒店叫佢哋唔使問 合資格會自動幫你申請 批唔批另外一 ...
請問係邊個區?

引用:
原帖由 casper349 於 2020-8-1 08:04 PM 發表

請問係邊個區?
羅湖

引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-1 21:16 發表

羅湖
樓主屋企無人,所以批?我龍崗有人唔知得唔得呢

引用:
原帖由 casper349 於 2020-8-1 09:24 PM 發表

樓主屋企無人,所以批?我龍崗有人唔知得唔得呢
有人都可以批 一.全屋人搬走留你一個隔離 二.全家人陪你隔離。

引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-1 22:50 發表

有人都可以批 一.全屋人搬走留你一個隔離 二.全家人陪你隔離。
唔該晒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-1 22:50 發表

我知龍華同龍崗啲酒店唔比人7+7這取消左,我諗緊去福田或羅湖住酒店等批

貼封條,還可叫外賣嗎?

引用:
原帖由 casper349 於 2020-8-1 11:22 PM 發表

我知龍華同龍崗啲酒店唔比人7+7這取消左,我諗緊去福田或羅湖住酒店等批
要睇下當地酒店情況,我返去個日分流同酒店都話係17號取消左7+7,不過可能過左幾日羅湖D酒店爆晒 佢哋要空D位出嚟 所以唔申請都要自動帮你攪

引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-2 00:36 發表

要睇下當地酒店情況,我返去個日分流同酒店都話係17號取消左7+7,不過可能過左幾日羅湖D酒店爆晒 佢哋要空D位出嚟 所以唔申請都要自動帮你攪
真係睇彩數

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iapple2 於 2020-8-2 12:35 AM 發表

貼封條,還可叫外賣嗎?
街道辦話可以,叫外賣交保安,保安打開封條比左你後再封返,如果你無美團而樓下有D管理處或街道辦有關係便利店,街道辦會叫佢哋比卡片電話你,有咩需要包括代叫外賣打比便利店,佢地會一條龍送到你屋企

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 casper349 於 2020-8-1 11:22 PM 發表

其實你可以叫你上面同屋打去街道辦問下 攪下關係。

提示: 違規內容已被屏蔽
真幸福,隔離完可以自由過無疫生活!難為香港人,日日擔驚受怕!

提示: 違規內容已被屏蔽
主題標籤 #深圳 #酒店
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]