• 瀏覽: 6,362
  • 回覆: 114
  • 追帖: 1
其實經常見到D賣買廣告,D錶九成幾新,如果喺幾年錶,賣家喺收藏家,ok 我明白,但喺有D錶成十幾二十年,又唔係ceramic 錶(全ceramic都係近十年的事),都話九成幾新,帶過幾次。我自問就冇十幾二十年的錶只帶過幾次,仲要九成幾新,想問真的有可能嗎?我呢D有九成幾新嗎?

邏輯上,你呢個諗法錯晒,你冇就代表人哋冇咩?天真定無知?

...
...
...
嗱嗱嗱好啦喎⋯⋯你唔好再追問喎
阻住啲錶佬搵食㗎啦

引用:
原帖由 sam66 於 2020-8-1 05:43 PM 發表

邏輯上,你呢個諗法錯晒,你冇就代表人哋冇咩?天真定無知?

...
...
...
嗱嗱嗱好啦喎⋯⋯你唔好再追問喎
阻住啲錶佬搵食㗎啦
師兄,我冇話冇可能,只不過大部份到全部都九成幾新,有可能嗎?小弟不財

下圖個隻好嘢來喎

引用:
原帖由 n70kamkam 於 2020-8-1 06:04 PM 發表

下圖個隻好嘢來喎
多謝師兄,可以話九成幾新嗎?呢幾年真喺好少帶㗎 ;-)

引用:
原帖由 wlchuccc 於 2020-8-1 06:07 PM 發表

多謝師兄,可以話九成幾新嗎?呢幾年真喺好少帶㗎 ;-)
舊裝唔識

引用:
原帖由 n70kamkam 於 2020-8-1 06:09 PM 發表

舊裝唔識
呢十年都少買了,D舊裝炒到飛起,又咩spider 面?唔識欣賞,只可以跟Ivan sir 學嘢,佢都經常帶呢隻

引用:
原帖由 wlchuccc 於 2020-8-1 06:13 PM 發表

呢十年都少買了,D舊裝炒到飛起,又咩spider 面?唔識欣賞,只可以跟Ivan sir 學嘢,佢都經常帶呢隻
我只會欣賞,但係唔會買!因為我貪新忘舊

引用:
原帖由 n70kamkam 於 2020-8-1 06:14 PM 發表

我只會欣賞,但係唔會買!因為我貪新忘舊
師兄咁多新正嘢,唔駛唸玩舊嘢,我呢D玩唔到新,又玩唔到舊,咪喺到呻下

佢賣嘢畀你喎 ~ 錶佬話系就系啦

除非你賣畀佢,錶佬會有一套新/舊定義講畀你知

引用:
原帖由 wlchuccc 於 2020-8-1 06:22 PM 發表

師兄咁多新正嘢,唔駛唸玩舊嘢,我呢D玩唔到新,又玩唔到舊,咪喺到呻下
講呢啲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wlchuccc 於 2020-8-1 06:02 PM 發表

師兄,我冇話冇可能,只不過大部份到全部都九成幾新,有可能嗎?小弟不財
師兄,冇話冇可能,有部分是打磨過,所以咁新。我這隻刁都有三十年,上行驗過冇問題。

引用:
原帖由 kennykmlee 於 2020-8-1 06:33 PM 發表

師兄,冇話冇可能,有部分是打磨過,所以咁新。我這隻刁都有三十年,上行驗過冇問題。
師兄,唔好介意先,你條帶其實就咁睇都有正常花痕,我唔知有冇九成幾新,同埋如果打磨過當然會好新,不過大部份都話冇打磨,同埋重點喺十幾年錶都只係帶過幾次。

引用:
原帖由 木伽四點 於 2020-8-1 06:30 PM 發表

佢賣嘢畀你喎 ~ 錶佬話系就系啦

除非你賣畀佢,錶佬會有一套新/舊定義講畀你知
喺FB睇下有人買到全新積木錶有感而發

引用:
原帖由 wlchuccc 於 2020-8-1 06:43 PM 發表

師兄,唔好介意先,你條帶其實就咁睇都有正常花痕,我唔知有冇九成幾新,同埋如果打磨過當然會好新,不過大部份都話冇打磨,同埋重點喺十幾年錶都只係帶過幾次。 ...
師兄,我隻當然冇九成啦,我條帶冇返新打磨過,出面好新除了真係少戴之外,二手舖多數返新先賣比人,打磨過和拋光過。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]