• 瀏覽: 1,060
  • 回覆: 11
每月按時交租4年,正常起居使用,房租到期,退左房,縱有5.5萬押金。房東收房時處處話房屋有損壞,要我賠償修繕費用。我話都正常使用來噶,4年有哋損耗都幾正常!
今日房東whatapp過來張修繕報價單,合計5.6918萬,修繕費用縱多過押金,話要我補足餘額
大家look張單,我估碰到黑社會,用押金來翻新房屋哦,好黑心的房東!宜家點算,求幫助!
屋苑地址:亞皆老街.雅麗居
各位租客如果在此租屋,可發信問我,免再受害

附件

雅麗居.jpg(194.1 KB)

2020-8-1 09:32 PM

維修報價單

引用:
原帖由 農場清涼的遊艇 於 2020-8-1 09:32 PM 發表

每月按時交租4年,正常起居使用,房租到期,退左房,縱有5.5萬押金。房東收房時處處話房屋有損壞,要我賠償修繕費用。我話都正常使用來噶,4年有哋損耗都幾正常!
今日房東whatapp過來張修繕報價單,合計5.6918萬,修繕費用縱多過押金,話要我補足餘額
大家look張單,我估碰到黑社會,用押金來翻新房屋哦,好黑心的房東!宜家點算,求幫助!
各 ...
找你支持翻新工程.

無辦法, 對上了, 只能打官司.

回覆 引用 TOP

報警!告詐騙可好?

天花維修都入你數,哈哈!

回覆 引用 TOP

依D房東夠PK,你係租客唔係幫佢保護間屋,出租屋唔通要越住越新🤣上法庭解決吧

回覆 引用 TOP

上小額錢債處

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 農場清涼的遊艇 於 2020-8-1 09:57 PM 發表

報警!告詐騙可好?
佢剛剛PM我, 問告你刑毀好唔好.

回覆 引用 TOP

已準備上法庭(小額),各位親見證進展,多謝!

回覆 引用 TOP

咁既手寫單,我寫10萬蚊都得。

有無影相?
引用:
原帖由 農場清涼的遊艇 於 2020-8-1 21:32 發表

各 ...

回覆 引用 TOP

咩影相?張單上面有個報價師傅嘅電話,我塗左。

回覆 引用 TOP

志雲喜喜雅麗居築愛巢

回覆 引用 TOP

寫張紙想屈人五皮,法庭見啦講咁多

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]