• 瀏覽: 3,483
  • 回覆: 25
  • 追帖: 4
想問下如果我同老人家一同回深圳隔離14日後
(1)我可否隔離完當日回香港?還是要再做任何檢測證明?
(2)回香港是否亦要隔離14日?

引用:
原帖由 紫色的膠袋 於 2020-8-7 04:38 PM 發表

想問下如果我同老人家一同回深圳隔離14日後
(1)我可否隔離完當日回香港?還是要再做任何檢測證明?
(2)回香港是否亦要隔離14日?
24小時香港核酸証明,根本攞唔到,無機會入國內境。

引用:
原帖由 hpyforever2013 於 2020-8-7 04:46 PM 發表

24小時香港核酸証明,根本攞唔到,無機會入國內境。
唉,我家老人家想回鄉住,等左幾個月都未等到
,我份工又唔可以請咁多日假,老人家又唔識字,我一定要同佢上

引用:
原帖由 紫色的膠袋 於 2020-8-7 04:51 PM 發表

"24小時香港核酸証明,根本攞唔到,無機會入國內境",呢個人仕回覆錯,可以不理!
跟入境程序,可以即時返香港家居隔離!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紫色的膠袋 於 2020-8-7 04:51 PM 發表

你老人家返邊先,先聯絡好鄉下個邊街道辦。因為比你返去居家隔離都要個邊街道辦應承同埋過嚟接

回覆 引用 TOP

引用:

師兄,慎重考慮清楚先,2人核酸檢查加灑店隔離唔少野的,差不多皮半港元起碼,一來一回又成個月,14日+14日,要放一個月假再加皮半野,一動不如一靜~
要返工就唔好唸啦,現在hk咁既市道~

回覆 引用 TOP

引用:

我同你有相同煩惱,我返工上唔到去,老人家想返福建

引用:
原帖由 LILITC 於 2020-8-10 07:54 PM 發表

福建唔好諗啦,直接飛去21日隔離,就算深圳隔離完去到當地都要加監7日

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LILITC 於 2020-8-10 07:54 PM 發表

老人家想返好幾個月,一直都返唔到。又唔知有冇/咩機構可以協助下😞😞

引用:
原帖由 紫色的膠袋 於 2020-8-11 10:37 AM 發表

老人家想返好幾個月,一直都返唔到。又唔知有冇/咩機構可以協助下😞😞
二邊防控硬規定!
豁免隔離只有3類人員申請,學童,商務,中港運輸!
人道理由係唔可以的,無辦法!

回覆 引用 TOP

早知就待喺大陸,而家疫情太嚴重

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]