• 瀏覽: 3,580
  • 回覆: 34
如果證人口供落時up 錯佐個人資料,係咪要坐監?
Thx

引用:
原帖由 我就係Edison 於 2020-8-2 06:46 PM 發表

如果證人口供落時up 錯佐個人資料,係咪要坐監?
Thx
唔使.

回覆 引用 TOP

有法律責任?可唔可以Update 返?

引用:
原帖由 我就係Edison 於 2020-8-2 07:07 PM 發表

有法律責任?可唔可以Update 返?
有法律責任的話, 是跟進而再揭發, 告其他.

Update, 或者.
睇你點呃法、講錯成點、定差唔多.

回覆 引用 TOP

改口供有需要解釋?警察有權唔俾證人改口供?

改口供?可以,隨時,但影響可信性,記住,增補不同更改

回覆 引用 TOP

個人資料唔影響案情,有關係?定係法庭唔會care 同案件無關資料?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我就係Edison 於 2020-8-2 08:20 PM 發表

改口供有需要解釋?警察有權唔俾證人改口供?
你離題喇.

#1是說口供紙內的個人資料.
除非案情就係在公司、你的職業、你屋企啦, 否則不是修改案情內容.

回覆 引用 TOP

身份證號碼?要,証實身份;年齡/職業/學歷?亦好多時同案情及背景有關;地址?如上庭要有地址派傳票。都係嗰向,報得警就合作

回覆 引用 TOP

即係話,如果案情同我個人資料無關,即係who fucking care?

好喎,你就一句who fucking care 解決所有問題😁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我就係Edison 於 2020-8-2 08:40 PM 發表

即係話,如果案情同我個人資料無關,即係who fucking care?
所以我後來話你離題.

你睇漏我呢兩句呀!
//有法律責任的話, 是跟進而再揭發, 告其他//
//睇你點呃法、講錯成點、定差唔多.//

有揭發再告不論.
有呃有錯, 是你口供操行污點, 不影響成績、影響印象分.
祝您好運.

回覆 引用 TOP

你噤講係先存心,但事實上落完先無睇過,因為警察無俾先睇,而我又晤識,想睇返,如有錯想改返

引用:
原帖由 我就係Edison 於 2020-8-2 09:00 PM 發表

你噤講係先存心,但事實上落完先無睇過,因為警察無俾先睇,而我又晤識,想睇返,如有錯想改返
我#4數晒.

你一係離題、一係數漏,
偏頗當有型, 你會好蝕底.

回覆 引用 TOP

未上庭前update 返口供個人資料唔係內容要解釋?解釋唔接受會俾人告?我幾肯定個人資料同案件無關

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]