• 瀏覽: 17,261
  • 回覆: 162
  • 追帖: 1
有好多救生員係水池當緊更都係咁

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 oooowong 於 2020-8-3 02:48 PM 發表

話佢兩句,唔鍾意
我係米好out
打工常態,系米咁?
文職,細公司
我屋企樓下啲看更唔係打機煲劇就係瞌眼瞓😔

如果手頭上工作做完, 上下網, 都唔過份啦,  我就唔信做高層的, 不私下上網睇下股票, 玩下手機咁樣。 

而且, 現在帶耳機好平常呀, 我現在返工, 雖然不是聽音樂或者收音機, 都經常插住耳機。有時一邊工作一邊可以打電話比客或打一些hotline check 資料, 要握住話筒, 又邊工作, 好攰咯, 開speaker 又會打擾其他同事, 現在用免提就最方便。

我好多時候寧願花自己電話分鐘數量, 都唔用公司抬頭電話

引用:
原帖由 siuchungyu 於 2020-8-7 02:24 PM 發表

我屋企樓下啲看更唔係打機煲劇就係瞌眼瞓😔
這都不打緊呀, 最重要是﹐當你找他處理問題時,他肯去做
唔似得我現在那位看更,每次同佢講野問野,佢都話唔知, 唔清楚,我只係看更,呢D 唔係我負責,你搵返當事人啦..

有人亂丟野落我平台,唔關佢事,
樓上冷氣機漏水, 唔關佢事
我交完管理費, 個管理費表漏mark 數, 又唔關佢事...

我真係好想知道,請佢返來做乜既。
唔通我比管理費佢養老?

引用:
原帖由 AkaSan 於 2020-8-7 05:03 PM 發表

這都不打緊呀, 最重要是﹐當你找他處理問題時,他肯去做
唔似得我現在那位看更,每次同佢講野問野,佢都話唔知, 唔清楚,我只係看更,呢D 唔係我負責,你搵返當事人啦..

有人亂丟野落我平台,唔關佢事,
樓上冷氣機漏水, 唔關佢事
我交完管理費, 個管理費表漏mark 數, 又唔關佢事...

我真係好想知道,請佢返來做乜既。
唔通我比管理費佢養老? ...
個業主立案法團主席真係廢

回覆 引用 TOP

喜歡發呆!
交功課出來就冇問題嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 AkaSan 於 2020-8-7 04:55 PM 發表

如果手頭上工作做完, 上下網, 都唔過份啦,  我就唔信做高層的, 不私下上網睇下股票, 玩下手機咁樣。 

而且, 現在帶耳機好平常呀, 我現在返工, 雖然不是聽音樂或者收音機, 都經常插住耳機。有時一邊工作一邊可以打電話比客或打一些hotline check 資料, 要握住話筒, 又邊工作, 好攰咯, 開speaker 又會打擾其他同事, 現在用免提就最方便。

...
傻豬,高層得,唔代表你得,仲要睇高層照唔照你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夜永恆的羊 於 2020-8-3 05:30 PM 發表

你去做,聽下機都唔得。分分鐘做嘢咩。
你做老闆唔會咁講

人一黃,  變蟑螂

曱甴死全家

回覆 引用 TOP

炒9 咗佢啦

人一黃,  變蟑螂

曱甴死全家

回覆 引用 TOP

上班可以聽耳機,服,這裏有一半人仲話應該,服上服

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 oooowong 於 2020-8-3 02:48 PM 發表

話佢兩句,唔鍾意
我係米好out
打工常態,系米咁?
文職,細公司
Find out if it’s against any company tradition or policy.  Don’t get yourself into any trouble

回覆 引用 TOP

而家好多80,90後都唔識自律,我地公司果度都係咁,上網都算啦,有D重一路聽耳機路打機,重要唔覺自己有問題,掉轉佢自己係老細唔佢會點諗

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]