• 瀏覽: 7,202
  • 回覆: 70
本主題由 makfrederick 於 2020-8-7 10:14 PM 移動
引用:
原帖由 殘廁奔放的牛牛 於 2020-8-5 09:28 PM 發表

好似啲死曱甴咁
比喻正確

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 bulubulubulu 於 2020-8-5 08:46 PM 發表

太好了 終於山寨成功
中國病毒不用再出來搞事 世界清靜了
世界仲有你係到未算清靜 如果你中毒香埋就真係清靜哂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-8-5 01:22 AM 發表

你參詳下我意思先啦!

用得 華為(HMS),就應該當係一個獨立操作系統去用,唔好成日諗住 Android 機去用。

正如用得 iPhone 就唔好諗點樣去裝 playstore 一樣。 ...
HMS 和 GMS 都係 Android機
HMS 係裝唔到 Google所有的自家 apps 例如 Google drive,whatsapp係以 Google drive做雲 backup
事實而家好多 apps 係只以 GMS 寫程式

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-8-5 10:39 AM 發表

任正非其實已經多次打開口牌話 apple 係佢老師、佢唔反對佢屋企人、員工用 apple 產品。
點解?
你要熟悉對手嘅野,你先知對手優點,同真實缺點,因為華為要嘅唔係係討論區同人吹水,而係真係深入了解去學對手運作。
唔用對方產品,點樣真正了解?

因為佢根本就係想行 apple 嘅方向。有別於 Android, 咩野都向 google 買現成,咩係都係俾 google 帶住走:佢賣舊屎你都要焗買 ...
同意

回覆 引用 TOP

快D出,等我買番部國行玩下先

回覆 引用 TOP

華為一日搣唔甩同中共既關係,佢點發展都係事倍功半

只要一日蘋果/android冇衰落,你華為就算整到蘋果個生態咁勁都好,都係做14億中國人生意囉

支持華為,愛我華為!

擁護香港

回覆 引用 TOP

我都期待快D出,吹咗咁耐都末出
其實係咪又係用android 架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lkm1628 於 2020-8-7 11:45 AM 發表

只要一日蘋果/android冇衰落,你華為就算整到蘋果個生態咁勁都好,都係做14億中國人生意囉 ...
反而我咁睇,就係美國有理無理都屈你同中共有關,除非你俾美國做老細啦,所以你中國公司最終點都會被打壓。反而襯呢個機會,自己發展所有零部件,擺脫美國技術限制才是重點。
就算華為只做14億人生意,一樣可以生生不息咁生存,再睇機會向發展中國家發展,例如南美,非洲,呢樣先係皇道。

有14億人市場支持自己經濟循環發展,你美國點打壓都無用

回覆 引用 TOP

支持

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lkm1628 於 2020-8-7 11:45 AM 發表

只要一日蘋果/android冇衰落,你華為就算整到蘋果個生態咁勁都好,都係做14億中國人生意囉 ...
重點係有14億。五眼加晒都冇。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]