• 瀏覽: 11,272
  • 回覆: 96
  • 追帖: 1
【恆大汽車】恆大健康發布「恆馳」6款新能源車型 市值已超恆大、爭3至5年世界最大(多圖)

今日99台不停賣恆大電動車廣告

即將改名為恆大汽車的恆大健康 (00708) 發公告指,
在周一中午發布「恆馳」首期6款新能源車車型。
據內地傳媒引述恆大汽車集團發布會,公司號稱「3至5年內成為世界規模最大新能源車集團」。
恆大健康半日跌4.5%,但午後倒升,全日倒升逾3%,收報37.05元,
恆大健康市值突破3200億元,續領先比亞迪 (01211)
吉利 (00175) 兩大內地電動車、自有品牌車廠龍頭。
內地傳媒報道,「恆大汽車集團」在上海、廣州同時發佈恆馳首期6款車,
恆馳1、恆馳2、恆馳3、恆馳4、恆馳5、恆馳6正式亮相,覆蓋了從A到D所有級別,
以及轎車、轎跑、SUV、MPV、跨界車等乘用車車型。

比亞迪A股、H股總市值折合共3099億港元,藍籌車股吉利市值則為1629億港元。中國恆大 (03333) 市值最新為2794億港元。

https://inews.hket.com/article/2713317/【恒大汽車】恒大健康發布「恒馳」6款新能源車型 市值已超恒大、爭3至5年世界最大(多圖)

但係,香港義電好麻煩。

真心核突喎🤦🏻‍♂️

引用:
原帖由 gogowatch 於 2020-8-3 21:20 發表

【恆大汽車】恆大健康發布「恆馳」6款新能源車型 市值已超恆大、爭3至5年世界最大(多圖)

今日99台不停賣恆大電動車廣告

即將改名為恆大汽車的恆大健康 (00708) 發公告指,
在周一中午發布「恆馳」首期6款新能源車車型。
據內地傳媒引述恆大汽車集團發布會,公司號稱「3至5年內成為世界規模最大新能源車集團」。
恆大健康半日跌4.5%,但午後倒升,全日倒升逾3 ...
連99妖視呢個反中黃毒台,都唔放過,要大賣廣告?

TVB更加唔駛講!

2020瑞士洛桑青年冬奧年 香港撥亂反正年 Samsung S20 Ultra 5G元年
2021東京奧運年 豐田全球氫氣零碳元年
Start Your Impossible!
Mobility for All!
Hope Lights Our Way!

回覆 引用 TOP

香港無得賣住

回覆 引用 TOP

一架車都未賣到
已經準備年產100萬部既產能
蝕死

回覆 引用 TOP

將會又係另一個法拉弟翻版

回覆 引用 TOP

國內車市場很大競爭

回覆 引用 TOP

恆大淨係識起樓,識條鐵造車咩!又好似法拉第咁

引用:
原帖由 子時捉水果 於 2020-8-4 02:41 AM 發表

恆大淨係識起樓,識條鐵造車咩!又好似法拉第咁
好似有恆大健康,對嗎?

引用:
原帖由 秋天巨大的手機 於 2020-8-3 09:34 PM 發表

但係,香港義電好麻煩。
充電麻煩係因為有人阻住地球轉。

回覆 引用 TOP

冇真車,你話有恐龍賣都得㗎喇 !

回覆 引用 TOP

買EV冇得揀一定係Tesla

引用:
原帖由 thunderpig 於 2020-8-3 10:30 PM 發表

真心核突喎🤦🏻‍♂️
你只適合睇二拾年前嘅車款,而家果啲你唔啱嘅啦,老嘢!行開啦!

引用:
原帖由 巴士深情的樓盤 於 2020-8-4 09:01 AM 發表

你只適合睇二拾年前嘅車款,而家果啲你唔啱嘅啦,老嘢!行開啦!
可能係啦,不過包容下唔同聲音可以嗎?小朋友😏

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]