• 瀏覽: 24,314
  • 回覆: 243
我相信tvb更會捧新出爐比賽嗰位歌手多啲。
不過有JW加盟都好呀,因為好多公司周年宴會請佢地唱歌,選擇多係好事。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 一人行 於 2020-8-4 05:42 AM 發表

入星夢唱劇歌,甚至拍劇,係完全另一條路,我唔會話呢條路唔好,只係JW喺出面撈得好地地,點解呢個時候忽然行一條同過去完全唔同嘅路?

可能佢真係有興趣拍戲,又唔介意上綜藝做小丑🤡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 水星逆行 於 2020-8-4 08:12 AM 發表

係英皇出到黎嘅都好難係依行做落去
鍾舒漫甩咗英皇娛樂、但佢好難做得起

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2020-8-4 09:55 AM 發表

果陣點同呢家比............呢家全部歌比晒HANA, 其他都無乜得企
而且只限在公仔箱.............
其實調番轉諗,係咪星夢想發圍,想簽一啲出面紅左嘅歌手,增加自己實力,開到好好條件吸引JW過嚟?

菊姐可以退休了,為左落希姐面,夾硬捧佢,連c好佢好多,而家有 jw就似樣嘞,一姐當之無愧

引用:
原帖由 一人行 於 2020-8-4 09:52 AM 發表

一啲啲人啦!好似當日菊姐年紀大,但名氣唔大,埋星夢堆,穩穩定定,好過喺大海浮沉。

但JW名氣大,又多hit歌,以近年嘅標準,都算紅架啦!佢冇乜必要入星夢,除非佢好恨拍劇入屋。 ...
佢又未去到Gigi, Fiona 半上岸 level, 可能都想再博一博
加上近年其他唱片公司有邊位彈起?
許廷鏗呢年都停滯左,林家謙陳健安呢啲又唔係主流,其他商台捧個批都無咩大hit歌....
反而星夢仲係企硬各大doWnload 平台

引用:
原帖由 一人行 於 2020-8-4 10:08 AM 發表

其實調番轉諗,係咪星夢想發圍,想簽一啲出面紅左嘅歌手,增加自己實力,開到好好條件吸引JW過嚟?
相信係,我估佢哋都有去傾好多仲上無線的歌手👩‍🎤如鄭融Fiona, 林家謙etc
不過多數人唔肯啫⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dariel 於 2020-8-4 10:11 AM 發表

佢又未去到Gigi, Fiona 半上岸 level, 可能都想再博一博
許廷鏗呢年都停滯左,林家謙陳健安呢啲又唔係主流,其他商台捧個批都無咩大hit歌....
反而星夢仲係企硬各大doWnload 平台 ...
上電視始終係其他公司難以企及嘅平台。

JW如果入其他公司,都只係做返差唔多嘅野,但入星夢,可上tvb,上綜藝節目,甚至拍劇,名氣會提升去另一個層次。

引用:
原帖由 dariel 於 2020-8-4 10:11 AM 發表

反而星夢仲係企硬各大doWnload 平台 ...
唔係點解啲死忠話香港樂壇冇無記,一早死咗。
許廷鏗的情況咪正正反映而家香港只有無記樂壇,雖然好多人賴四大,但呢個情況咪又係香港人造成,擴闊聽覺去韓國,同時間又收窄香港的聽覺。

低智心黑無良
常老作當事實
讚嗰樣死嗰樣
經常批鬥雙親
滿腦只有淫賤
視人命如草芥

擁有晒以上特徵的「人」,一定係只睇85台+方向報,睇少一樣都冇呢個化學作用。
引用:
原帖由 一人行 於 2020-8-4 10:20 AM 發表

上電視始終係其他公司難以企及嘅平台。

JW如果入其他公司,都只係做返差唔多嘅野,但入星夢,可上tvb,上綜藝節目,甚至拍劇,名氣會提升去另一個層次。 ...
事實係佢唔簽星夢,都一直有上無記,上綜藝節目,係冇拍劇

低智心黑無良
常老作當事實
讚嗰樣死嗰樣
經常批鬥雙親
滿腦只有淫賤
視人命如草芥

擁有晒以上特徵的「人」,一定係只睇85台+方向報,睇少一樣都冇呢個化學作用。
引用:
原帖由 stophy 於 2020-8-3 10:43 PM 發表

FROM JOLLY
日期: 4/8/2020
活動: 王灝兒JW強勢加盟星夢娛樂8420
嘉賓: 何哲圖、杜之克、余詠珊、王灝兒。

又多一名猛將加盟. 將來又多一個劇集主題曲主唱選擇. ...
Live無聲無氣
水平上吓流行經典50年咪岩囉

回覆 引用 TOP

吳若希應2022年頭, 先全面復出

回覆 引用 TOP

星夢歌手主力系唱劇歌, 有Hana已好足夠.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]