• 瀏覽: 5,044
  • 回覆: 23
我想5/8 上珠海, 已BOOK到金巴. 想問下要留多少時間提早到. 未坐過金巴. 不知檢測填資料要不要很長時間.

熱賣及精選
引用:
原帖由 astrid1211 於 2020-8-4 05:40 PM 發表

我想5/8 上珠海, 但係金巴冇位比我BOOK. 想請問有什麼方式上
租兩地牌的私家車   但個司機都要做核酸。司機返去香港應該要隔離14日

可以1早去試吓有否後補!我見6號仍有1個位!

引用:
原帖由 starmart 於 2020-8-4 06:06 PM 發表

可以1早去試吓有否後補!我見6號仍有1個位!
BOOK到了. 要不停refresh. 一陣又放小小位咁樣. Thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西九野生的高峰 於 2020-8-4 05:59 PM 發表

租兩地牌的私家車   但個司機都要做核酸。司機返去香港應該要隔離14日
book到了, 唔該晒

回覆 引用 TOP

可否告知邊度可以預約

回覆 引用 TOP

微信金巴公眾號

回覆 引用 TOP

唔使做核酸檢測?

引用:
原帖由 astrid1211 於 2020-8-4 05:40 PM 發表

我想5/8 上珠海, 已BOOK到金巴. 想問下要留多少時間提早到. 未坐過金巴. 不知檢測填資料要不要很長時間.
上車前要填的表很少,上到車可以慢慢開微信填電子申報表,早十五分鐘到關口就OK。本人現時正在珠海隔離中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Today.. 於 2020-8-4 08:08 PM 發表

唔使做核酸檢測?
需要

回覆 引用 TOP

引用:

30分鐘左右到就可以,港珠澳大橋口岸基本上冇人過關;至於檢查文件都好快,過關之後填表掃二維碼5分鐘完成。假如你唔放心,開車45分鐘前到一定夠。成架車只坐一半人,唔係冇位係保持social distancing,每排只坐一個,所以唔多人

回覆 引用 TOP

引用:

30-45分鐘最好。

Giggs

回覆 引用 TOP

我坐下午六點個班,到酒店入到房要十一點半,在關口要填三次表,加再填一次表在排酒店。因為由過關到上巴士遇到兩件事,第一件事因為有個應該是香港中佬在填第三次表時和關員嘈,結果要出動在埸警員來睇住條友,第二件事因為行理真的太多,還有三分一行理上不到接送巴士,所以要立刻換巴士。

回覆 引用 TOP

我是八月二號過關,現在按排在橫琴要260蚊一晚,加一日三餐60蚊

引用:
原帖由 海邊滴滴羔羊 於 2020-8-4 10:58 PM 發表

我是八月二號過關,現在按排在橫琴要260蚊一晚,加一日三餐60蚊
師兄請問橫琴酒店質素如何? 從口岸坐巴士到橫琴要幾耐?

回覆 引用 TOP

主題標籤 #珠海
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]