• 瀏覽: 8,908
  • 回覆: 40
  • 追帖: 3
揸咗十幾年,而且揸特別更,咁可以揾到幾多?

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2020-8-4 06:31 PM 發表

咩編號先?
日薪同月薪制起碼差幾千

引用:
原帖由 man30 於 2020-8-4 06:45 PM 發表

咩編號先?
日薪同月薪制起碼差幾千
唔知咩編號
我估佢月薪啩

回覆 引用 TOP

入職未夠兩年,剛上牌特別更可以有$29000-30000左右。
輪字軌而條字軌補水唔係特別差就可以。

物流界
引用:
原帖由 多哥斯基亞 於 2020-8-4 08:16 PM 發表

入職未夠兩年,剛上牌特別更可以有$29000-30000左右。
如果揸咗十幾年咪可以有4皮?

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2020-8-4 09:32 PM 發表

如果揸咗十幾年咪可以有4皮?
都唔一定有,要睇工時。如果屬於舊制,日薪個班3萬5應該有既。不過日薪車長而家應該所剩無幾。可能得返四五百個

引用:
原帖由 海島瘦遊艇 於 2020-8-5 12:18 AM 發表

都唔一定有,要睇工時。如果屬於舊制,日薪個班3萬5應該有既。不過日薪車長而家應該所剩無幾。可能得返四五百個
原來揸巴士咁好揾。
屌,我都去考返個巴士牌傍身。

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2020-8-5 01:28 AM 發表

原來揸巴士咁好揾。
特別更係幾好搵,不過得九巴先有。
而且位唔多。特別更最好站頭近屋企,但要近就更難爭。

物流界

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2020-8-5 01:28 AM 發表

原來揸巴士咁好揾。
每日做14個鐘,一星期返六日,不過中間下午有空當可以休息三四個鐘,呢D更份如果屋企近巴士廠就ok,因為我之前有親人做過,現已退休,下午個段時間係返屋企瞓覺,當年偷望過佢張糧單,有$25000,年份大約係2010年,如果按返升幅計算,應該等如呢一刻的$35000

回覆 引用 TOP

引用:

原來揸巴士咁好揾。
舊制就有咁多。而家行月薪制,普通更份,到手有2萬2算唔錯。如果你爭取到做特別更,到手2萬8都有。不過由入職計,最少都要1年 或以上先有可能。頭一年你預得2萬左右。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 多哥斯基亞 於 2020-8-4 08:16 PM 發表

新人老底174xx, 做滿14個月又記錄良好, 即無交意就可以牌, 又比你上牌做到特別更, 返足工係可以有多4千5至5千沖貼...
即係約有2萬3...
再加ot, 每日當2小時, 每小時110蚊計, 25日, 一個月多5千5, 有ot 3小時, 咁又會多2千幾...
你都岩, 2萬8~3萬係會有...
不過特別更真係無咩位, 你想做都無得你做...

由於疫情關係......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2020-8-4 06:31 PM 發表

講到最高人工, 係2000年之前入職係日薪, 而唔係做特別更, 係做通宵更, 津貼再多小小...
同樣ot一樣, 通宵係搵多d...
3萬5到4萬係大有人在...

不過通宵一位難求...

由於疫情關係......

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

30000?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]