• 瀏覽: 23,881
  • 回覆: 171
  • 追帖: 3
TBB真係唔掂到要連痴脷筋的都可以做新聞報道員🤦‍♂️我差唔多每晚深宵新聞都見到果個姓容嘅連字都咬不清報新聞又lur 痴晒脷筋咁,聲又幼稚樣又唔得,咁都可以坐係到報新聞🤮🙈

以前啲新聞報道員好專業,唔單止有聲有樣,咬字粒粒清晰字音正確!莫講新聞報道員,連出訪的記者都係咁專業,好懷念以前的李燦榮,黃德如,莫而端,李家文,魏綺珊😭

姓容 笑容好好,我鍾意呀。

引用:
原帖由 好股有好報 於 2020-8-5 12:47 AM 發表

TBB真係唔掂到要連痴脷筋的都可以做新聞報道員🤦‍♂️我差唔多每晚深宵新聞都見到果個姓容嘅連字都咬不清報新聞又lur 痴晒脷筋咁,聲又幼稚樣又唔得,咁都可以坐係到報新聞🤮🙈

以前啲新聞報道員好專業,唔單止有聲有樣,咬字粒粒清晰字音正確!莫講新聞報道員,連出訪的記者都係咁專業,好懷念以前的李燦榮,黃德如,莫而端,李家文,魏綺珊😭 ...
男定女? 全名系乜?

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-8-5 01:27 AM 發表

男定女? 全名系乜?
剛剛才報深宵新聞,你可以睇深宵新聞好易會見到佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 養和院彎 於 2020-8-5 01:26 AM 發表

姓容 笑容好好,我鍾意呀。
專業的新聞報道員唔會露牙笑口西西囉!😑

引用:
原帖由 好股有好報 於 2020-8-5 01:33 AM 發表

專業的新聞報道員唔會露牙笑口西西囉!😑
親切、友善。

最憎果個西口西面,觀眾沒有殺你全家。

新一代麥詩敏專業/淡定, 又靚女.

引用:
原帖由 養和院彎 於 2020-8-5 01:35 AM 發表

親切、友善。

最憎果個西口西面,觀眾沒有殺你全家。
至少要咬字清晰唔好lur字啦唔該🤣

引用:
原帖由 好股有好報 於 2020-8-5 12:47 AM 發表

以前啲新聞報道員好專業,唔單止有聲有樣,咬字粒粒清晰字音正確!莫講新聞報道員,連出訪的記者都係咁專業,好懷念以前的李燦榮,黃德如,莫而端,李家文,魏綺珊😭 ...
TBB仲好 有樣睇吓
你聽吓香港電台 耐唔耐有把男聲報新聞你先知乜嘢叫做痴脷筋🤭🤣

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-8-5 01:36 AM 發表

新一代麥詩敏專業/淡定, 又靚女.
正想講佢,報咗幾年,
表情都仲係唔自然,佢好失敗。

引用:
原帖由 蘇貝治 於 2020-8-5 01:39 AM 發表

TBB仲好 有樣睇吓
你聽吓香港電台 耐唔耐有把男聲報新聞你先知乜嘢叫做痴脷筋🤭🤣
收唔到港台31🤣
淨係件姓容我都覺得好惡頂了,始終係新聞報道員,咬字說話要嚴謹的

引用:
原帖由 好股有好報 於 2020-8-5 01:38 AM 發表

至少要咬字清晰唔好lur字啦唔該🤣
最喜歡見到姓容,表情從容、大方。

引用:
原帖由 養和院彎 於 2020-8-5 01:42 AM 發表

最喜歡見到姓容,表情從容、大方。
是但你啦!🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 養和院彎 於 2020-8-5 01:40 AM 發表

正想講佢,報咗幾年,
表情都仲係唔自然,佢好失敗。
報新聞唔駛咁多表情卦.

我仲未知邊個姓容, 搵唔到.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]