• 瀏覽: 30,156
  • 回覆: 179
  • 追帖: 10
引用:
原帖由 ktam 於 2020-8-5 11:57 AM 發表

我也不包,早餐15,午晚餐各30,即85三餐。兩餐有三送一湯,有生果有紙包飲品。不過龍華不方便沒外賣,只接受家人送。還是南好
美團一般去到6公里,C兄住龍華維也納,應該唔會好僻,自己叫外賣,對胃口又可以夾自己時間,我之前都係納也納,只食午,晚餐!

引用:
原帖由 aylwenttttt 於 2020-8-5 10:59 AM 發表

有屋呀,係咪一定批
合乎家居隔離條件,可以申請,獨自隔或同屋人一齊隔,亦都會!
所有申請係由街道辦審批,未必合乎條件一定批,視在人為!

引用:
原帖由 BVB 於 2020-8-5 03:13 PM 發表

合乎家居隔離條件,可以申請,獨自隔或同屋人一齊隔,亦都會!
所有申請係由街道辦審批,未必合乎條件一定批,視在人為!
深圳南山確實有屋,得我一個住,但批到7+7機會有機高呢

引用:
原帖由 aylwenttttt 於 2020-8-5 03:16 PM 發表

其實你去到先知 如果我地話你知9成9 去到又係另一回事。 所以要你親身試下😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 aylwenttttt 於 2020-8-5 03:16 PM 發表

你預早同住區街道辦打過招呼,好辦事!好過就甘比張申請表人!

引用:

仲有,你返去住區隔離,街道辦要安排接你,返到去又要多左工夫,後勤工夫多左!

回覆 引用 TOP

行出酒店房半步有人會知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 billytung 於 2020-8-5 01:19 PM 發表

想問下大家,如深圳酒店隔離14天後可否馬上坐飛機去省外?好像省外還要隔離7日?
係微信小程式,下載本地寶,你可以查到各省市入境措施基本限制,再加上你係深圳解隔證明,仲有一個大數據scan左,證明你係該期間逗留低風險省市,方便你入境或酒店比人check

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
係邊度做檢測?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fwking 於 2020-8-5 09:55 AM 發表

尋日通關好快 3個鐘完成到酒店 過關時無咁多人,可能係閒日 無咁多人。
你唔使返工?

香港去邊度檢測核酸,幾錢?

引用:
原帖由 雙魚王子 於 2020-8-5 06:40 PM 發表

你唔使返工?
辭工了

引用:
原帖由 瞭望 於 2020-8-5 08:20 PM 發表

香港去邊度檢測核酸,幾錢?
政府認可既醫院即可 1800-2500左右

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]