• 瀏覽: 14,416
  • 回覆: 200
有個仲誇張大陸口音中佬 除口罩食煙 行過711 企係門口叫員工黎買煙 當然無理會 叫佢食埋先再入黎 食還食啦梗係無問題 仲要邊行邊食 大家都5會知幾時有冇中招 除非病發 有明顯病徵先知

回覆 引用 TOP

觀塘工業區勁多

引用:
原帖由 寒冬豐滿的妹頭 於 2020-8-6 07:41 PM 發表

觀塘工業區勁多
東廣場門口條巷 apm消防局果條巷 周圍都有 好臭煙味 討厭

回覆 引用 TOP

樓主大驚小怪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2020-8-6 01:50 PM 發表

因為食野係…必須,
人唔食野不可能生存!
(而吸煙其實係有害~)
咁講又唔係好啱喎,雖然我好憎啲仆街周街食煙,對佢哋來講都係必須㗎喎,好似中咗毒癮,你估話戒就戒?寧願唔食飯,唔可以唔食煙。
所以啲人可以隨口罩食飯,冇理由唔可以除口罩食煙,但應該去啲冇人嘅地方,唔係真係DLLM

有乜咁奇

回覆 引用 TOP

唔除口罩又點去食煙呢?

回覆 引用 TOP

有邊日行街冇見到有人唔戴口罩?邊行邊食煙日日都見到啦,香港人咁守法就唔會有人打爛交通燈,四圍去破壞公物啦

回覆 引用 TOP

樓主一定用屎忽食東西 吾除口罩點抽煙呀!白撚痴 你食屎系米不用除口罩呀

不是煙民不 遵守疫症帶來的不便 系好像樓豬得把門加西的口 說自己食屎都帶口罩

95搭8

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我要做膠人 於 2020-8-6 12:26 AM 發表

咩事
大驚少怪,無事生非!企埋你度食咩!唔知關你乜樹!
心胸廣闊少少啦!冇咁乞人憎架!

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2020-8-6 06:04 PM 發表

一來…
非吸煙區食已犯法!

二來…
宜家更可以報警添!

法例已有…
師兄貼晒出黎!
係普通一條街度,何來吸煙非吸煙區呢?講到犯法,亂掉垃圾同唔依燈號過馬路都係犯法,你無試過?宜家都唔係講緊犯唔犯法,係講緊係呢個疫境時間係街食煙呢個問題,宜家係立左法要係室內外要戴口罩,唔係立法話唔畀係室外吸煙啊,醒目仔。

引用:
原帖由 寒冬巨大的牛 於 2020-8-6 09:23 PM 發表

大驚少怪,無事生非!企埋你度食咩!唔知關你乜樹!
心胸廣闊少少啦!冇咁乞人憎架!
這種人 人品低 品味高 去叫雞都帶口罩 驚比熟人認到 同樓主一撚樣 不食狗肉 撈狗汁

95搭8

回覆 引用 TOP

應唔應該報警?

口罩令是不是結速了?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2020-8-6 08:06 PM 發表

咁講又唔係好啱喎,雖然我好憎啲仆街周街食煙,對佢哋來講都係必須㗎喎,好似中咗毒癮,你估話戒就戒?寧願唔食飯,唔可以唔食煙。
所以啲人可以隨口罩食飯,冇理由唔可以除口罩食煙,但應該去啲冇人嘅地方,唔係真係DLLM ...
法例就係…法例,
不是只照顧少數人!
(吸毒一樣有人須要~)
(但冇可能依從佢願~)

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]