• 瀏覽: 2,767
  • 回覆: 7
睇黎自由行都會開埋
澳門勁

附件

C2AE0CEE-5939-4333-8A71-B598D3D3B9EB.png(657.46 KB)

2020-8-6 02:39 PM

38ECDF74-14F2-4F8A-994A-E9A917550AE7.png(267.2 KB)

2020-8-6 02:39 PM

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
澳門經過呢場疫情後,由頭計過,經濟再次年年都話升,講真,澳門今次真係好安穩。

我要做師奶們眼中的股神,以及茶餐廳中的特約財經演員。

回覆 引用 TOP

前天揸國內發出檢酸檢測過關經驗, 首先要有實體檢測報告, 要有醫院蓋章最好。 因我拿的是沒醫院蓋章嘅打印報告, 入澳門時不太順利, 被帶到更高級嘅醫療人員處作詳細檢查資料, 好在我手機有醫院的app, app內有我檢酸檢測紀錄, 醫療人員睇完, 對番是我本人就冇問題, 可以過關了。

引用:
原帖由 nashwan 於 2020-8-19 08:55 AM 發表

前天揸國內發出檢酸檢測過關經驗, 首先要有實體檢測報告, 要有醫院蓋章最好。 因我拿的是沒醫院蓋章嘅打印報告, 入澳門時不太順利, 被帶到更高級嘅醫療人員處作詳細檢查資料, 好在我手機有醫院的app, app內有我檢酸檢測紀錄, 醫療人員睇完, 對番是我本人就冇問題, 可以過關了。 ...
剛到澳門幾日就遇上十號風球。
版友祝你在澳門辦事一切順利

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-8-19 08:27 PM 發表

剛到澳門幾日就遇上十號風球。
版友祝你在澳門辦事一切順利
多謝版友關心。 托賴回大陸時已準備改3號風球, 上巴士那站亦不算多人, 好快有位坐, 不過過多幾個站就已經企到爆喇。 過澳門關係轉碼因為第一次耐咗, 其他照程序做就順利過關。 到大陸就因為全部動車都取消或延遲遲, 所以要多等更長時間。

引用:
原帖由 nashwan 於 2020-8-19 09:08 PM 發表

多謝版友關心。 托賴回大陸時已準備改3號風球, 上巴士那站亦不算多人, 好快有位坐, 不過過多幾個站就已經企到爆喇。 過澳門關係轉碼因為第一次耐咗, 其他照程序做就順利過關。 到大陸就因為全部動車都取消或延遲遲, 所以要多等更長時間。 ...
謝謝告知,如果你回拱北過關,祝你一路順風,希望你已經到達目的地安全回家。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦

回覆 引用 TOP

通関又如何?有人去賭咩

引用:
原帖由 kk2964 於 2020-10-3 05:10 PM 發表

通関又如何?有人去賭咩
好多人話大陸已經受控,我覺得當中有貓膩。
唔通大陸人唔相信澳門已經長時間清零?
7日都係得13萬人次大陸遊客,扣埋黃金周7日內多次即日來回個批客(夜宿珠海),平均一日都係1萬5千人左右。

澳門8月起有限度接受珠海、廣東居民以自由行簽注入境,澳門9月23日更向中國內地居民「解禁」,惟十一黃金周下澳門旅遊業未見明顯起色。澳門公布十一黃金周旅客數據,7日旅客總人數達13.9萬,按年跌85.7%,其中內地客累計錄得13萬人次,按年跌83.6%。
澳門十一黃金周旅客挫86% 濠賭股全線跌
https://inews.hket.com/article/2767838/%E3%80%90%E6%BE%B3%E9%96%80%E9%BB%83%E9%87%91%E5%91%A8%E3%80%91%E6%BE%B3%E9%96%80%E5%8D%81%E4%B8%80%E9%BB%83%E9%87%91%E5%91%A8%E6%97%85%E5%AE%A2%E6%8C%AB86-%E3%80%80%E6%BF%A0%E8%B3%AD%E8%82%A1%E5%85%A8%E7%B7%9A%E8%B7%8C%EF%BC%88%E7%AC%AC%E4%B8%89%E7%89%88%EF%BC%89

回覆 引用 TOP

主題標籤 #澳門
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]