• 瀏覽: 710,794
  • 回覆: 7,109
  • 追帖: 141
引用:
原帖由 guitar_gami 於 2020-11-30 11:10 PM 發表

話唔定大家都好快有offer,同埋政府有好多位都唔錯,就算今次唔得,都當攞個經驗,日後再in都無噤驚青XD
希望啦,
不過真係要再恭喜你一次, 你好努力, 你應得架! 祝你派去你鐘意既位啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chimerahayes 於 2020-11-27 03:42 PM 發表

我頭幾次申請政府工都有呢個問題,唔識睇返...

之後就記得每次申請時都儲存低三個pdf檔,一份中文招聘廣告,一份英文招聘廣告,同一份自己填完既GF340 (臨submit之前save),建議你下次都可以咁做,會方便好多。

因為政府工好多時隔幾個月半年先有測試面試,真係唔會記得份工詳細內容同埋自己當時填左d咩。
明白啦 下次會記得 🙏🏻 thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fb0a5ed882ad22 於 2020-11-30 18:25 發表

公文袋定普通 封白色信放喺信箱?
CA OFFER收到EMAIL之後再收華田
啡色大公文袋~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無名ABC 於 2020-11-30 18:33 發表

我收到offer啦!

17 Sep ST
23 Oct interview
30 Nov offer
恭喜你呀

引用:
原帖由 joeycyy 於 2020-12-1 11:54 AM 發表

多謝你既鼓勵呀~
唔會咁快氣餒既, 到放大榜都無我份再放棄都未遲, 期望有好消息啦~
無沖突既,呢段時間有其他合適政府職位都可以申請,反正你而家都係等候有無do,我之前都係逢合資格都去申請,同時最多有3個機會

出黎玩就要輸得起, 輸唔起就返屋企
............................節錄自<馬路英雄>

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 caritalau 於 2020-11-30 20:39 發表

大榜結果正正常常都應該有waiting掛?
大榜有3樣, OFFER, WAITING同REJECT

引用:
原帖由 htxk9 於 2020-12-1 12:57 PM 發表

往屆黎講去到大榜階段可供offer既空缺已所剩無幾,waiting係透支空缺,淨返都係reject居多

............................節錄自<馬路英雄>

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 htxk9 於 2020-12-1 12:57 PM 發表

reject係有通知?

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-12-1 13:31 發表

reject係有通知?
大榜個陣會收到email通知reject架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gpoint2 於 2020-12-1 08:45 AM 發表

聽講唔少都派往場館,位置一般唔偏僻但話會輪班,若果唔係場館通常都係返政府合署,咁更加唔會點遠,偏遠位係有不過多數俾老鬼埋晒,因為通常比較悠。
入得政府都係求穩定,穩定後可以唸成家立室囉😀
我出年一月結婚,有好多野想學,可以好好計劃一下了

做咩部門其實我都ok,只希望唔好派得太遠,因為我都住得幾偏(近羅湖郊區)

引用:
原帖由 guitar_gami 於 2020-12-1 01:57 PM 發表

做咩部門其實我都ok,只希望唔好派得太遠,因為我都住得幾偏(近羅湖郊區)
可能因為新界大西北始終少位,如果中office hour位我都係聽新界出市區尤其港島多,反而市區返入新界返工比較少聽,所以有心理準備好d

不過康文CA場館位應該都有一定數目,如果中有機會返較近,不過應該要返shift,唔係人人鍾意

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 chimerahayes 於 2020-12-1 02:30 PM 發表

可能因為新界大西北始終少位,如果中office hour位我都係聽新界出市區尤其港島多,反而市區返入新界返工比較少聽,所以有心理準備好d

不過康文CA場館位應該都有一定數目,如果中有機會返較近,不過應該要返shift,唔係人人鍾意
出市區返工ok嘅,只要有鐵路到,其實問題不大,因為都習慣了,只要唔係去離島、港島南呢d就好XDD

我有朋友都講過場館返shift天地更,通常都會編得近屋企。

無噤完美架喇,到時派位再算

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 guitar_gami 於 2020-12-1 01:57 PM 發表

WOW 雙喜臨門 恭喜恭喜,  希望痴到下你D喜氣

引用:

學煮飯同湊仔最緊要……🤭
住咁偏遠,咁唯有預時間返工,望第日派既部門返工時間唔會太早

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]