• 瀏覽: 712,504
  • 回覆: 7,116
  • 追帖: 141
引用:
原帖由 Louis947gg 於 2020-8-7 05:39 PM 發表

但如果而家申請嘅話點填好
攞幾分…都忘記?!

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2020-8-7 05:42 PM 發表

攞幾分…都忘記?!
大概記得少少 但驚有啲如果填錯嘅話 佢會話我亂咁嚟 因為我原本諗住可以用fd資歷代替 可以唔使寫dse 師兄而家要點解決

引用:
原帖由 Louis947gg 於 2020-8-7 05:45 PM 發表

大概記得少少 但驚有啲如果填錯嘅話 佢會話我亂咁嚟 因為我原本諗住可以用fd資歷代替 可以唔使寫dse 師兄而家要點解決
你一直冇見過工?
(點可能唔CV冇打架~)

宜家只有,
打去廣告上…電話問!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Louis947gg 於 2020-8-7 04:09 PM 發表

想知有fd hd嘅人如果冇咗dse果張野寫唔到分數點算
1.你記唔記得你主科有無肥到先?
2.等疫情再緩和返啲嘅時候,好拿拿聲去灣仔修頓,遞表申請補領dse張cert啦

引用:
原帖由 wing_414 於 2020-8-7 05:51 PM 發表

1.你記唔記得你主科有無肥到先?
2.等疫情再緩和返啲嘅時候,好拿拿聲去灣仔修頓,遞表申請補領dse張cert啦
咁嗰啲就記得 之後一定補領張 而家要交表嗰陣時唔知點搞好 驚比佢話我亂填

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2020-8-7 05:22 PM 發表

正確!

唔係點知你想申請。
Thank you

時代垃圾 清潔香港 人人有責.
暴徒歪理 齊聲說不 以免學壞   
文宣工作 背後動機 不用忽視
支持香港 支持執法 謝謝警察

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Louis947gg 於 2020-8-7 05:55 PM 發表

咁嗰啲就記得 之後一定補領張 而家要交表嗰陣時唔知點搞好 驚比佢話我亂填
Interview對文件嗰陣有得手寫再改返啱嘅,最多係旁邊畫返隻龜姐
Btw,其實可以郵寄張申請表/直接掉落個收集箱度,不過你要寫支票

引用:
原帖由 wing_414 於 2020-8-7 05:58 PM 發表

Interview對文件嗰陣有得手寫再改返啱嘅,最多係旁邊畫返隻龜姐
Btw,其實可以郵寄張申請表/直接掉落個收集箱度,不過你要寫支票
唔該晒師兄 因為靠估 咁我應唔應該留空佢淨係寫fd定係都繼續寫埋落去最多遲d改
下次一定唔會咁唔小心 搞到依家咁麻煩

引用:
原帖由 Louis947gg 於 2020-8-7 06:02 PM 發表

唔該晒師兄 因為靠估 咁我應唔應該留空佢淨係寫fd定係都繼續寫埋落去最多遲d改
下次一定唔會咁唔小心 搞到依家咁麻煩
你咁樣嘅case,或者你照寫埋落去先,反正基本要求都係中英pass+有讀數學

不過你啲學歷正本同工作證明正本最好搵個file夾住同埋擺好佢~

利申:第一次去in CA嘅時候收左我2屆會考成績通知書嘅副本,上屆知自己有得in之後去咗轉修頓搞補領會考cert

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yymandy88 於 2020-8-7 02:54 PM 發表

今朝一早申請,唔知排第幾
排第幾唔緊要,幾時skill test係隨大會方面安排,唔係早申請就早安排你skill test

出黎玩就要輸得起, 輸唔起就返屋企
............................節錄自<馬路英雄>
引用:
原帖由 gpoint2 於 2020-8-7 08:02 PM 發表

排第幾唔緊要,幾時skill test係隨大會方面安排,唔係早申請就早安排你skill test
👌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2020-8-7 03:04 PM 發表

一日都係…
大學學店制所害!

香港大學…
正式已經有八間,
今年已經1.4:1!
(未計其他臨臨種種~)
咁好方面唸個包袱又無咁大,係間排名低既大學畢生,競爭力當然唔夠3大既畢業生,申請職位方面唔使好似名牌大學生咁多顧慮咁多話柄

出黎玩就要輸得起, 輸唔起就返屋企
............................節錄自<馬路英雄>
引用:
原帖由 yymandy88 於 2020-8-7 12:48 PM 發表

我今早打咗電話csb話照申請咗先
冇所謂既,申請左先! 如果St完佢補文件後都係冇得in,你就最好問下咩原因! 因為如果佢唔接受,即係好多中五工都唔接受!

引用:
原帖由 JACKPANG117 於 2020-8-7 08:30 PM 發表

冇所謂既,申請左先! 如果St完佢補文件後都係冇得in,你就最好問下咩原因! 因為如果佢唔接受,即係好多中五工都唔接受!
有年我都無問

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]