• 瀏覽: 8,410
  • 回覆: 38
引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-8 10:34 PM 發表

需要有獨立居所,當然街道辦要有你資料,一過關填表寫底居所地址聯絡人,咁佢地會直接聯絡街道辦,街道辦會叫你搵人攞鎖匙比佢地上門check,無問題街道辦會聯絡你安排居家隔離,如果屋企有其他人住一係佢地搬走一係陪你一齊隔離7日 ...
明白

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-7 05:45 PM 發表

第七日街道辦接回家隔離,裝CCTV,門磁感感,貼封條。
第十三日街道辦帶醫護上門抽鼻咽
第十四日街道辦上門拆CCTV 門磁 撕封條, 比埋張放監紙 影相 跟手講「你依家可以出街啦」 ...
  呢D先係有效家居隔離  

回覆 引用 TOP

寶安區今日第四日

回覆 引用 TOP

師兄想問下 係唔係屋企係深圳先可以7+7
定係鄉下比較遠有屋都可以7+7?

引用:
原帖由 回億 於 2020-8-10 04:59 PM 發表

師兄想問下 係唔係屋企係深圳先可以7+7
定係鄉下比較遠有屋都可以7+7?
深圳如果合資格9成9OK,其他地方要睇當地政府或街道幫唔幫手啦!係酒店睇群組 廣州汕頭汕尾個D人都成功7+7,江門有幾家都OK但有一家唔得要去酒店隔離仲話唔可以一間房要成家分房,所以你最好打返鄉下叫親友同街道社區攪好關係先

回覆 引用 TOP

放監紙 要日日帶出街?

引用:
原帖由 iapple2 於 2020-8-11 11:06 PM 發表

放監紙 要日日帶出街?
可以唔使,其實深圳衣家好太平,搭地鐵公車去商場食肆都唔使出示或掃甚麼健康碼。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-8 10:34 PM 發表

需要有獨立居所,當然街道辦要有你資料,一過關填表寫底居所地址聯絡人,咁佢地會直接聯絡街道辦,街道辦會叫你搵人攞鎖匙比佢地上門check,無問題街道辦會聯絡你安排居家隔離,如果屋企有其他人住一係佢地搬走一係陪你一齊隔離7日 ...
我就冇你噤好彩。聽日終於可以出監,呢幾日可能因為太期代太興奮,或困得太耐,心率有點不正常。醫生護士大為緊張,心電圖check 左幾次,一日幾次問診又配藥,仲要幾日送上大量生果要我多吃保持身體健康什麼。感覺好似佢哋個仔噤。聽日,好期侍啊!

引用:
原帖由 ktam 於 2020-8-12 08:58 AM 發表

我就冇你噤好彩。聽日終於可以出監,呢幾日可能因為太期代太興奮,或困得太耐,心率有點不正常。醫生護士大為緊張,心電圖check 左幾次,一日幾次問診又配藥,仲要幾日送上大量生果要我多吃保持身體健康什麼。感覺好似佢哋個仔噤。聽日,好期侍啊! ...
ching應該放左監返屋企啦,自由後係咪身心都健康左呢😜

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]