• 瀏覽: 8,495
  • 回覆: 38
️今日終於放監重獲自由身 😜
總共做左三次核酸
到酒店一次
第六日又做一次
第七日街道辦接回家隔離,裝CCTV,門磁感感,貼封條。
第十三日街道辦帶醫護上門抽鼻咽
第十四日街道辦上門拆CCTV 門磁 撕封條, 比埋張放監紙 影相 跟手講「你依家可以出街啦」

熱賣及精選
恭喜師兄,我第八日

你就好,可以過自由生活,我地系香港日日擔驚受怕,可憐!

引用:
原帖由 yankumi 於 2020-8-7 06:18 PM 發表

你就好,可以過自由生活,我地系香港日日擔驚受怕,可憐!
大家自律留在家好快冇事,放心!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-7 05:45 PM 發表

總共做左三次核酸
到酒店一次
第六日又做一次
第十四日街道辦上門拆CCTV 門磁 撕封條, 比埋張放監紙 影相 跟手講「你依家可以出街啦」 ...
C兄, 我下星期上, 如酒店14天隔後會住公司宿舍, 宿舍內有2位本地人, 連我3個各自獨立房間, 但共廁共廚共廳, 所以封屋另外2位便不能離開, 應該不可行, 是否我便不符合, 要隔足14天呢?
另外他們用封條封屋, 你點樣買食物補給? 謝謝!

引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-7 05:45 PM 發表

總共做左三次核酸
到酒店一次
第六日又做一次
第十四日街道辦上門拆CCTV 門磁 撕封條, 比埋張放監紙 影相 跟手講「你依家可以出街啦」 ...
不得不讚內地嘅措施,呢啲先叫家居隔離

回覆 引用 TOP

街道辦應該無你資料,直接14日酒店啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PTMCYS 於 2020-8-7 08:22 PM 發表

C兄, 我下星期上, 如酒店14天隔後會住公司宿舍, 宿舍內有2位本地人, 連我3個各自獨立房間, 但共廁共廚共廳, 所以封屋另外2位便不能離開, 應該不可行, 是否我便不符合, 要隔足14天呢?
另外他們用封條封屋, 你點樣買食物補給? 謝謝! ...
宿舍好明顯唔得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PTMCYS 於 2020-8-7 08:22 PM 發表

另外他們用封條封屋, 你點樣買食物補給? 謝謝! ...
基本要求要獨立居所,我個次街道辦叫我搵人攞鎖匙比佢地去check,好彩我用電子鎖,叫佢哋搵管理處一齊到門口打比我我搖控開比佢地睇,如果間屋有其他人會叫佢搬走,唔搬走就一齊隔離
叫外賣或快遞交比保安,保安開封條攞比你後封返,全程門口CCTV錄底同埋門磁會有SMS 開門記錄比負責你個街道人員

恭喜c兄,,,我之前都係見你講養和有得book, 快快趣去做核酸, 仲有幾日我都自由了

引用:
原帖由 殘廁浪漫的腳毛 於 2020-8-7 10:04 PM 發表

恭喜c兄,,,我之前都係見你講養和有得book, 快快趣去做核酸, 仲有幾日我都自由了
你7+7 定14日酒店呢?

引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-7 09:50 PM 發表

基本要求要獨立居所,我個次街道辦叫我搵人攞鎖匙比佢地去check,好彩我用電子鎖,叫佢哋搵管理處一齊到門口打比我我搖控開比佢地睇,如果間屋有其他人會叫佢搬走,唔搬走就一齊隔離
叫外賣或快遞交比保安,保安開封條攞比你後封返,全程門口CCTV錄底同埋門磁會有SMS 開門記錄比負責你個街道人員 ...
收到, 謝謝!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-7 10:12 PM 發表

你7+7 定14日酒店呢?
住14日酒店呀, 果日街道辦打俾我,話如果我返屋企, 全家要一齊隔, 咁就費事啦

呢期防疫,真心要俾like國內。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 殘廁浪漫的腳毛 於 2020-8-7 10:29 PM 發表

住14日酒店呀, 果日街道辦打俾我,話如果我返屋企, 全家要一齊隔, 咁就費事啦
仲有幾多日捱?捱埋呢幾日咪好一家團聚
住酒店有住酒店好處,唔使理咁多野!返屋企隔離心理上就好似方便D,不過呀街道辦兇我話如果門口封條爛左就入我數要重新集中隔離14日😥攪到我呢7日心掛掛驚D人手多攪爛條封條,一聽到走廊有聲就睇下防盜有無人玩野😭

主題標籤 #深圳 #酒店
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]