• 瀏覽: 11,877
  • 回覆: 239
  • 追帖: 1
冇人睇?
現場演奏啲音樂好似怪怪哋…

10:30PM
2020勁歌金曲優秀選第一回
投入「夏日音樂祭」現場熾熱氣氛之前,先來分析歌手們的「熱」度!HANA菊梓喬為2020年多部熱播劇集獻聲,五首劇歌中有幾多首可晉身得獎Playlist之列?男歌手方面,鄭俊弘以四首入圍歌曲成為「熱」門。候選名單中,還有一些過往少見的名字,李施嬅、馬國明分別與劇中拍檔合唱,能否參加這個音樂派對?莫文蔚、關智斌於今年推出廣東新歌,滿足餓了一陣子的忠實粉絲,可會獲得其他樂迷的投票支持?

引用:
原帖由 我我我_19911026 於 2020-8-8 10:39 PM 發表

冇人睇?
現場演奏啲音樂好似怪怪哋…
要所有歌星👨‍🎤坐係到做佈景板咁白痴

回覆 引用 TOP

hana唱歌好難聽 個喉嚨有痰咁 唱腔好悶
首首一樣咁 唔會想重聽 反而吳若希個啲會重聽

點解每年優秀選中間都要隔個晚間新聞,夾硬將佢分開兩截播…
可唔可以有一次係由頭播到尾?
提早至20:30播有冇得諗?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stupidmomo 於 2020-8-8 10:43 PM 發表

hana唱歌好難聽 個喉嚨有痰咁 唱腔好悶
首首一樣咁 唔會想重聽 反而吳若希個啲會重聽
所以咪話TVB捉到鹿唔識脫角!HANA本身唱得幾好,但偏偏只安排佢唱劇集歌,吳若希都有首「這位蠢材」唔係劇集歌啊!

胡鴻鈞坐繫到唱左一半先行出去唱, 幾型.

回覆 引用 TOP

Hana菊梓喬大贏家, 有3首.

回覆 引用 TOP

亦是明月光!!!

引用:
原帖由 我我我_19911026 於 2020-8-8 10:47 PM 發表

所以咪話TVB捉到鹿唔識脫角!HANA本身唱得幾好,但偏偏只安排佢唱劇集歌,吳若希都有首「這位蠢材」唔係劇集歌啊!
「這位蠢材」唔好聽
沒有你並無懷念good
最遠的距離 also good

引用:
原帖由 我我我_19911026 於 2020-8-8 10:47 PM 發表

就算吳若希唱劇集歌我都覺得好過hana 至少係劇集度播幾次都唔覺得煩厭 但hana播多次都唔想聽 聲既問題 把聲含住粒核咁

引用:
原帖由 christ201430 於 2020-8-8 10:56 PM 發表

「這位蠢材」唔好聽
沒有你並無懷念good
最遠的距離 also good
"最遠的距離"我今年心目中的金曲金.

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-8-8 10:58 PM 發表

"最遠的距離"我今年心目中的金曲金.
所以,歌手最緊要有好歌
無需執着是否劇集歌

引用:
原帖由 我我我_19911026 於 2020-8-8 10:55 PM 發表

亦是明月光!!!
穀穀正

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 christ201430 於 2020-8-8 11:00 PM 發表

所以,歌手最緊要有好歌
無需執着是否劇集歌
"最遠的距離"應系第二回, Jinny肯定又唔到, 唔知仲有冇特權照有獎.

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-8-8 11:02 PM 發表

"最遠的距離"應系第二回, Jinny肯定又唔到, 唔知仲有冇特權照有獎.
兩條命仔緊要d

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]