• 瀏覽: 6,181
  • 回覆: 20
TBB 雪櫃要開動了

【Now新聞台】藝人楊明凌晨駕駛私家車在山頂馬己仙峽道失事撞壆,他懷疑酒後駕駛,拒絕向警方提供血液樣本被捕。
39歳藝人楊明在事發後未能站穩,由兩名警員在左右兩旁扶上救護車,他報稱不適送往瑪麗醫院。

警方指,楊明當時身上有酒氣拒絕提供血液樣本,初步調查後,以涉嫌拒絕提供血液樣本將他拘捕。事發大約凌晨,楊明駕駛的私家車駛至山頂馬己仙峽道,懷疑失控撞倒交通指示牌,再衝前剷上石壆,車身傾側,車頭損毀。
楊明有為警方拍片,宣傳提防電話騙案等訊息,警方指他涉及的宣傳活動將會暫停。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
避走大馬啦~

10.22 BNO Bill 二讀,期待恢復英國人身份~
引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-8-9 05:23 AM 發表

避走大馬啦~
女友好快會飛起佢 佢食風啦

引用:
原帖由 sylim 於 2020-8-9 11:10 AM 發表

女友好快會飛起佢 佢食風啦
D湯賣唔去,叮返熱,自己飲~

10.22 BNO Bill 二讀,期待恢復英國人身份~
請定律師打官司, 話無醉鴐搵鬼信

引用:
原帖由 mytvsuffer 於 2020-8-12 12:45 PM 發表

請定律師打官司, 話無醉鴐搵鬼信
如果可以拒絕酒精測試 咁其他被定罪酒駕既人係咪可以上訴??

引用:
原帖由 sylim 於 2020-8-12 12:53 PM 發表

如果可以拒絕酒精測試 咁其他被定罪酒駕既人係咪可以上訴??
no la
拒絕酒精測試/拒絕驗血可以判監
打官司只睇警方程序有無出錯博一鋪甩身

一個人好人好姐車禍後點會拒絕酒精測試/驗血??????
仲要請律師打官司!!!!
如果仲撐佢既人係咪腦殘!!!!!!!!!!!

撐黑警,扺L死,退出娛樂圈冇得返身😄😄😄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-8-10 00:05 發表

D湯賣唔去,叮返熱,自己飲~
可以返去睇檔了!

引用:
原帖由 mytvsuffer 於 2020-8-12 01:09 PM 發表

no la

如果仲撐佢既人係咪腦殘!!!!!!!!!!! ...
@天外有天s

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mytvsuffer 於 2020-8-12 01:09 PM 發表

no la

如果仲撐佢既人係咪腦殘!!!!!!!!!!! ...
清X係咪贏硬?

回覆 引用 TOP

講樣冇
講演技冇
條女怪樣同佢天生一對

回覆 引用 TOP

正常計tvb唔會再用佢,因為要為佢付出好多都未必漂白到
我幫佢諗定後路,佢開檔洗衣鋪幫黑警洗下套狗衣都應該搵到下食
不過佢條醜怪馬拉妹肯定跟佬走,佢就返大陸搵條後生女潤下當平衡心理啦

回覆 引用 TOP

本身呢條友就大把前科架啦

回覆 引用 TOP

佢做警察角色多

就算雪一年出來
都要轉做其他角色
但佢演技又未見突出

跟紅頂白
盤生意都應該好快玩完

回覆 引用 TOP

主題標籤 #楊明
提示:支持鍵盤翻頁左 右