• 瀏覽: 14,419
  • 回覆: 86
  • 追帖: 2
1.驗核酸是不是必須養和?才做到24小時?
2.如果深圳有房租自己名,單人名,是不是可以在家隔離
3.如何去深圳灣過關比較好,TAXI?

引用:
原帖由 六寶當P賭 於 2020-8-9 02:28 PM 發表

1.驗核酸是不是必須養和?才做到24小時?
2.如果深圳有房租自己名,單人名,是不是可以在家隔離
3.如何去深圳灣過關比較好,TAXI?
1. 是,只要政府認可個15間同埋以出報告日間計起24小時有效報告
2. 要街道辦有登記有你資料
3. 屯門市中心 B3x 每30分鐘一班

引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-9 02:31 PM 發表

1. 是,只要政府認可個15間同埋以出報告日間計起24小時有效報告
2. 要街道辦有登記有你資料
3. 屯門市中心 B3x 每30分鐘一班
街道辦係咩黎,應該無......咁點搞

引用:
原帖由 六寶當P賭 於 2020-8-9 02:32 PM 發表

街道辦係咩黎,應該無......咁點搞
登記當地社區人口,你租屋係同私人租定管理處租,如果係管理處或公司租好多時佢地會幫你去街道辦登記,如果無有時咪會有人拍你們問你有幾多人住 check身分證,如果你有人查過應該會幫登記埋

引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-9 03:41 PM 發表

登記當地社區人口,你租屋係同私人租定管理處租,如果係管理處或公司租好多時佢地會幫你去街道辦登記,如果無有時咪會有人拍你們問你有幾多人住 check身分證,如果你有人查過應該會幫登記埋 ...
私人租
記得有人拍門查過,咁應該算有?
另外就係居家隔離係幾時申請,定會安排我住幾日酒店先?
感謝你的回答

引用:
原帖由 六寶當P賭 於 2020-8-9 08:50 PM 發表

私人租
記得有人拍門查過,咁應該算有?
另外就係居家隔離係幾時申請,定會安排我住幾日酒店先?
感謝你的回答
你返邊區?因為深圳依家唔夠酒店用佢地自動波攪,我上嚟個次過左關填居家地址時話申請D工作人員話無,去到酒店又問又話無,過左兩日好多人問跟手酒店話合資格會自動申請, 我第五日時街道辦打電話比我叫我搵人攞鎖匙比佢地上門check同埋問我有無申請居家,我緊係話申請左,跟手同酒店講街道辦批左居家,酒店話會處理,第六日狂追酒店做核酸,到第7日街道辦突然過左嚟接返屋企隔離

提示: 違規內容已被屏蔽
24小時有效意思係今日任何時間做完核檢,有效期係翌曰23:59分之前

2, 7+7

山可以移動  但是動搖不了  我們廣大人民抗震救災的決心
水可以隔斷  但隔斷不了     香港同胞和內地同胞的友情

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-10 02:14 AM 發表

你返邊區?因為深圳依家唔夠酒店用佢地自動波攪,我上嚟個次過左關填居家地址時話申請D工作人員話無,去到酒店又問又話無,過左兩日好多人問跟手酒店話合資格會自動申請, 我第五日時街道辦打電話比我叫我搵人攞鎖匙比佢地上門check同埋問我有無申請居家,我緊係話申請左,跟手同酒店講街道辦批左居家,酒店話會處理,第六日狂追酒店做核酸,到第7日街道辦突然過左嚟接返屋企隔離 ...
布吉啊,THANK YOU大神,剛剛見到出面有人開POST,家居又收緊左

引用:
原帖由 sam0207sam 於 2020-8-10 10:06 AM 發表

24小時有效意思係今日任何時間做完核檢,有效期係翌曰23:59分之前
咁出報告要1日果D咪全部FAIL晒囉?
即係要做即日出既核檢?

引用:
原帖由 六寶當P賭 於 2020-8-10 02:29 PM 發表

咁出報告要1日果D咪全部FAIL晒囉?
即係要做即日出既核檢?
我更正下,係計出左完成有效報告,即係由醫生蓋章簽署日期時間計24小時內!

引用:
原帖由 六寶當P賭 於 2020-8-10 02:28 PM 發表

布吉啊,THANK YOU大神,剛剛見到出面有人開POST,家居又收緊左
正常深圳係 過關政策收緊 隔離政策放寬左 因為酒店唔夠用 好多去外省或唔係深圳市都係深圳隔離 所以酒店爆曬 目的地唔係深廣個D人酒店派到去東莞 要趕人走空返D房出嚟 如果唔係都唔會自動波幫人申請居家隔離。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BVB 於 2020-8-10 02:47 PM 發表

我更正下,係計出左完成有效報告,即係由醫生蓋章簽署日期時間計24小時內!
以你理解既方式入境澳門🇲🇴,一定唔得!「如果間醫院兩日後先出報告呢」!

引用:
原帖由 sam0207sam 於 2020-8-10 03:40 PM 發表

以你理解既方式入境澳門🇲🇴,一定唔得!「如果間醫院兩日後先出報告呢」!
澳門唔同計法,澳門係取樣本當天零時零分計廿四小時內(ie 一號取樣本,必須三號前入境),廣東省係出報告開始計廿四小時。

回覆 引用 TOP

主題標籤 #深圳
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]