• 瀏覽: 45,569
  • 回覆: 613
  • 追帖: 5
周華健, 杜麗莎 都 hit過一陣!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 doublebird2014 於 2020-8-11 03:34 PM 發表

如果係咁, 香港人真係好悲哀, 鑑賞能力係低到貼晒地.
同能力有乜關係? 愈講愈冇理性了。

不過你一點很像家駒, 就係輸打贏要, 明明係自己 喺香港撈唔掂, 就抹黑香港樂壇先走去日本當小丑。

佢講呢D「香港沒有樂壇,只有娛樂圈。」, 一來 邏輯有問題, 二來只是自打咀巴, 但又有死忠 fans深信不疑。

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-8-11 03:43 PM 發表

原來家強, 世榮都死咗咩? 定係Beyond 得黃家駒一個架? 你自己講架, 8千7百萬VIEW
即係有D人禁過好多次啦, 佢好似有日本FANS嘅, 但英文人就未必聽過海闊天空啦

仲有你笑我老餅, 我隨時比你後生架, 而且一定有人比你後生,
佢會話加入姜濤, 因為佢心中嘅經典係佢, 你講Beyond佢一樣話你老餅

如果你叫香港人選10首最好嘅廣東歌, 海闊天空「可能」有份 ...
根本8仟萬得啖笑,仲成那住嚟講,家駒掂就唔洗去日本玩遊戲跌死啦。
仲當藝術家死先紅,講嚟講去都係嗰水份幾仟萬,其餘就咩都冇,我眼見9幾年時草蜢仲紅過beyond。

引用:
原帖由 wai7753 於 2020-8-11 15:51 發表

根本8仟萬得啖笑,仲成那住嚟講,家駒掂就唔洗去日本玩遊戲跌死啦。
仲當藝術家死先紅,講嚟講去都係嗰水份幾仟萬,其餘就咩都冇,我眼見9幾年時草蜢仲紅過beyond。 ...
咁佢可能真係好鐘意Beyond, 正如有人話Twins應入十大一樣囉,
遲下有人會話Cookies, Boy'z都要加入一樣, 睇完咪笑下算囉
我表示尊重, 但不表示認同

引用:
原帖由 tiger1246 於 2020-8-11 03:50 PM 發表

不過你有一點很像家駒, 就係輸打贏要, 明明係自己 喺香港撈唔掂, 就抹黑香港樂壇先走去日本當小丑。

佢講呢D「香港沒有樂壇,只有娛樂圈。」, 一來 邏輯有問題, 二來只是自打咀巴, 但又有死忠 fans深信不疑。 ...
我有幸見識同係香港粵語歌最輝煌年代長大,所以唔會比啲白痴誤導家駒係藝術家

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-8-11 03:55 PM 發表

咁佢可能真係好鐘意Beyond, 正如有人話Twins應入十大一樣囉,
遲下有人會話Cookies, Boy'z都要加入一樣, 睇完咪笑下算囉
我表示尊重, 但不表示認同
曲奇我都好鐘意,好鐘意鄧麗欣,仲成日追佢啲新聞睇,不過事實話我知佢唔會入到50大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 忌廉小妹 於 2020-8-11 15:44 發表

梅姐一定有份
仲有阿sam
梅姐梗係有份啦, 佢係NUMBER 1啦, 我唔係Fans都係咁話,
有人講容祖兒超越梅姐個個先好笑嘛,
十大女歌手:
甄妮, 小鳳姐, 梅姐, 葉倩雯, 林憶蓮, 王菲, Sammi, 容祖兒
呢8人係眾望所歸, 其他人真係有商榷
Kelly呢D真係得個樣

引用:
原帖由 tiger1246 於 2020-8-11 03:50 PM 發表

不過你有一點很像家駒, 就係輸打贏要, 明明係自己 喺香港撈唔掂, 就抹黑香港樂壇先走去日本當小丑。

佢講呢D「香港沒有樂壇,只有娛樂圈。」, 一來 邏輯有問題, 二來只是自打咀巴, 但又有死忠 fans深信不疑。 ...
一針見血

吾岩自己心水就話人鑑賞能力低?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wai7753 於 2020-8-11 03:34 PM 發表

家駒唔係勁到要用偉大嘅藝術家嚟比喻呀,真係呢鑊人狗都吊,碎料嘅流行歌歌手玩到偉大嘅藝術家階層……
我係講嗰情況係類似啫, 即係好既嘢在生時啲人未必識欣賞. 唔等同我話家駒係偉大藝術家. 你唔係咁簡單既比喻都唔明呀?

引用:
原帖由 樂善 於 2020-8-11 03:42 PM 發表

家駒都算係好歌手 不過用神級/藝術家來形容 真係得啖笑
最重要他的fans 原來口德咁既 開口老野 埋口老野 悲哀
神級佢就當之無愧既, 藝術家我純綷用嚟做比喻形容有時啲人在生時成就唔高.

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-8-11 03:43 PM 發表

原來家強, 世榮都死咗咩? 定係Beyond 得黃家駒一個架? 你自己講架, 8千7百萬VIEW
即係有D人禁過好多次啦, 佢好似有日本FANS嘅, 但英文人就未必聽過海闊天空啦

仲有你笑我老餅, 我隨時比你後生架, 而且一定有人比你後生,
佢會話加入姜濤, 因為佢心中嘅經典係佢, 你講Beyond佢一樣話你老餅

如果你叫香港人選10首最好嘅廣東歌, 海闊天空「可能」有份 ...
確實我年紀可能仲大過你, 我都79年出世, 中年廢叔一個, 不過老唔老就好睇心態.
但你唔知BEYOND 確實令好多人鐘意夾BAND? 亦係好多BAND友既偶像? 咁都唔算有成就?

舊歌既YOUTUBE點擊率無可能有水份啦, 當然YOUTUBE 絕對唔能夠代表老嘢既喜好, 但起碼係0 至50歲嗰批既受歡迎程度既重大指標性.

引用:
原帖由 doublebird2014 於 2020-8-11 04:09 PM 發表

神級佢就當之無愧既, 藝術家我純綷用嚟做比喻形容有時啲人在生時成就唔高.
世榮,家強及 Paul幾個都狗咬狗骨, 都冇人留戀 Beyond, 更莫說愛惜佢, 外人仲要力佢既江湖地位其實好無謂。

回覆 引用 TOP

引用:

你就真係講到去大西洋, 明明呢嗰帖講歌手成就, 你就作人身攻擊. 我一直用YOUTUBE點擊率超高呢一點嚟作實質證據, 你就東拉西扯, 話呢啲點擊率香港人佔好少. 你呢啲基本上係毫無根據既評論, 水準甚低.  

引用:
原帖由 doublebird2014 於 2020-8-11 16:14 發表

確實我年紀可能仲大過你, 我都79年出世, 中年廢叔一個, 不過老唔老就好睇心態.
但你唔知BEYOND 確實令好多人鐘意夾BAND? 亦係好多BAND友既偶像? 咁都唔算有成就?

舊歌既YOUTUBE點擊率無可能有水份啦, 當然YOUTUBE 絕對唔能夠代表老嘢既喜好, 但起碼係0 至50歲嗰批既受歡迎程度既重大指標性. ...
8千7百萬VIEW點樣無水份?
香港有700萬人, 就當每個香港人都鐘意呢首歌, 都要每人聽10次先有7千萬
個1700萬豪比你, 當係外國人聽嘅, 咁先夾到8千7百萬VIEW, 有無可能? 你自己禁過幾多次?
除咗頭先禁入去睇係咪8.7千萬外, 我就無係Youtube聽過海闊天空啦 (但只見6字頭, 可能我睇嘅版本同你唔同)
不過, 你將呢隻當係政治歌, 的確黃絲嘅做假能力好高嘅,
例如721鏗鏘集都過億架, 我成日聽某會員日日吹, 但同樣道理, 有無人真係睇20次 30次呢?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]