• 瀏覽: 43,646
  • 回覆: 613
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-8-11 04:04 PM 發表

梅姐梗係有份啦, 佢係NUMBER 1啦, 我唔係Fans都係咁話,
有人講容祖兒超越梅姐個個先好笑嘛,
十大女歌手:
甄妮, 小鳳姐, 梅姐, 葉倩雯, 林憶蓮, 王菲, Sammi, 容祖兒
呢8人係眾望所歸, 其他人真係有商榷
Kelly呢D真係得個樣 ...
我覺得仲有彭羚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 doublebird2014 於 2020-8-11 04:04 PM 發表

我係講嗰情況係類似啫, 即係好既嘢在生時啲人未必識欣賞. 唔等同我話家駒係偉大藝術家. 你唔係咁簡單既比喻都唔明呀?
我咪話比喻囉唔係唔明呀

回覆 引用 TOP

熟悉九十年代的人,都知粵語歌係張學友(前期)及黎明(後期)最有影響力!

Hello !!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tiger1246 於 2020-8-11 04:57 PM 發表

以佢既 logic, 其實佢亦可拿流浪地五十億票房, 說奧斯卡沒品味。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樂善 於 2020-8-11 04:57 PM 發表

呢D都拿出來講?  仲想一次過貶低埋羅記 哥哥 丹尼? 咩心態?
論級數、成就、影響、歌迷數量家駒遠遠唔及張國榮、陳百強同羅文,其實家駒同巧音有啲似一曲天后,跟住就係咁上下。

上GOOGLE 一查, 就會發現一直以來各地都有好多紀念家駒既音樂會 (羅文, 陳百強, 哥哥對後世都無呢啲影響). 亦都有大量討論家駒成就既文章, 呢啲全部都係客觀事實, 係度同啲只係按自己喜好既人討論 "覺得" 邊個係有成就, 係無意思的. 世界自有公論.

引用:
原帖由 doublebird2014 於 2020-8-11 17:19 發表

上GOOGLE 一查, 就會發現一直以來各地都有好多紀念家駒既音樂會 (羅文, 陳百強, 哥哥對後世都無呢啲影響). 亦都有大量討論家駒成就既文章, 呢啲全部都係客觀事實, 係度同啲只係按自己喜好既人討論 "覺得" 邊個係有成就, 係無意思的. 世界自有公論. ...
只要你上Goggle, 大量討論吳三桂, 秦檜嘅文章添
你想講多人講家駒, 咁代表係好定唔好呢?
我喜歡黃家駒咪喜歡囉 如果有人堅持話要加陳偉霆落去
我相信你會明白大家點解咁同你講, 你真係無必要再爭落去
否則你偶像萬箭穿心, 放手啦, 施主!!

引用:
原帖由 doublebird2014 於 2020-8-11 05:19 PM 發表

上GOOGLE 一查, 就會發現一直以來各地都有好多紀念家駒既音樂會 (羅文, 陳百強, 哥哥對後世都無呢啲影響). 亦都有大量討論家駒成就既文章, 呢啲全部都係客觀事實, 係度同啲只係按自己喜好既人討論 "覺得" 邊個係有成就, 係無意思的. 世界自有公論. ...
笑爆嘴,家駒有咩成就?
死剩首海闊天空。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 爪王凌雨 於 2020-8-11 05:48 PM 發表

家駒應該入圍
絕對係.

引用:
原帖由 doublebird2014 於 2020-8-11 05:59 PM 發表

絕對係.
Beyond出局😁

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-8-11 05:44 PM 發表

否則你偶像萬箭穿心, 放手啦, 施主!! ...
人地既評論文章係好定唔好你都唔識分?

Eason雄霸廿年都冇份?😏

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-8-11 05:44 PM 發表

否則你偶像萬箭穿心, 放手啦, 施主!! ...
其實唔放手嗰個係你, 我都唔同你討論, 只係拎出客觀證據嚟證明家駒既成就.
你係要用啲無理回應嚟否定人地既證據.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]