• 瀏覽: 45,531
  • 回覆: 613
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 doublebird2014 於 2020-8-11 04:18 PM 發表

你就真係講到去大西洋, 明明呢嗰帖講歌手成就, 你就作人身攻擊. 我一直用YOUTUBE點擊率超高呢一點嚟作實質證據, 你就東拉西扯, 話呢啲點擊率香港人佔好少. 你呢啲基本上係毫無根據既評論, 水準甚低.  人 ...
你果D youtube數一隻係以偏概全, 誤導大眾, 愚己不愚人之法, 收檔啦。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
呢度啲人好好笑, 永遠自己喜歡既當係好. 唔識得用客觀既證據嚟證明.

黃家駒係一個全球好多人欣賞既男歌手, 歌曲點擊率係全港歷代男歌手之冠, 佢既歌曲世界各地都有人番唱, 全世界亦好多人認識 (肯定多過什麼關正傑同羅文).  不過係本地就有一班人唔識欣賞, 就係咁要貶低佢既成就. 其實真係香港既悲哀.

如果真係經歷過八十年代,家駒係不可能入十大
以hit既程度來講,beyond 連達明一派也不及
但家駒死後,就真係不停咁吹。。。

省球迷=入得場睇波自然比人省

灑水=完場清潔好正常

5隻手指=say bye
引用:
原帖由 doublebird2014 於 2020-8-11 04:29 PM 發表

呢度啲人好好笑, 永遠自己喜歡既當係好. 唔識得用客觀既證據嚟證明.

黃家駒係一個全球好多人欣賞既男歌手, 歌曲點擊率係全港歷代男歌手之冠, 佢既歌曲世界各地都有人番唱, 全世界亦好多人認識 (肯定多過什麼關正傑同羅文).  不過係本地就有一班人唔識欣賞, 就係咁要貶低佢既成就. 其實真係香港既悲哀. ...
呢D咪証據囉, 邊有典堂級樂隊成員敢憎對方架?

回覆 引用 TOP

成就呢家野難講
攞獎數量?
歌迷人數?
還是計到而家呢一刻黎講港人對佢嘅評價?

回覆 引用 TOP

2018年6月8日,北京,已故著名歌手黃家駒先生的蠟像入駐北京杜莎夫人蠟像館音樂區。黃家駒蠟像 懷念家駒。

原文網址:https://kknews.cc/entertainment/mb48842.html

去到2018年, 遠在北京既杜莎夫人蠟像館都仲特地製作黃家駒蠟像來記念.

羅記有冇呢? 陳百強有冇呢?

邊嗰係有成就, 邊嗰真係劃時代既傑出人物, 呢嗰世界自有公認, 唔係呢度呢啲少數人憑自己喜惡而家.

引用:
原帖由 doublebird2014 於 2020-8-11 04:18 PM 發表

你就真係講到去大西洋, 明明呢嗰帖講歌手成就, 你就作人身攻擊. 我一直用YOUTUBE點擊率超高呢一點嚟作實質證據, 你就東拉西扯, 話呢啲點擊率香港人佔好少. 你呢啲基本上係毫無根據既評論, 水準甚低. 人 ...
講人身攻擊?
你話人老野 吾識貨 胡亂吹 靠惡就得 吾知世界發生緊咩事...呢D又係有咩討論性質既回應

Btw我都吾想我開既主題因為一個家驅而被騎劫 再拗他的成就亦沒甚意思 再重申 人人都可以有自己心水 見到不合心水的意見 歡迎良性討論 切勿貶低別人 以抬高自己品味 人人平等 只有喜好不同

引用:
原帖由 doublebird2014 於 2020-8-11 04:37 PM 發表

2018年6月8日,北京,已故著名歌手黃家駒先生的蠟像入駐北京杜莎夫人蠟像館音樂區。黃家駒蠟像 懷念家駒。

原文網址:https://kknews.cc/entertainment/mb48842.html

去到2018年, 遠在北京既杜莎夫人蠟像館都仲特地製作黃家駒蠟像來記念.

邊嗰係有成就, 邊嗰真 ...
咁怨毒, 佢地合作既歌都會令你有 feel?

我自問頂唔順。  閣下囗味十分獨特。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樂善 於 2020-8-11 04:39 PM 發表

講人身攻擊?
你話人老野 吾識貨 胡亂吹 靠惡就得 吾知世界發生緊咩事...呢D又係有咩討論性質既回應

Btw我都吾想我開既主題因為一個家驅而被騎劫 再拗他的成就亦沒甚意思 再重申 人人都可以有自己心水 見到不合心水的意見 歡迎良性討論 切勿貶低別人 以抬高自己品味 人人平等 只有喜好不同 ...
我全部講既嘢都係有實質證據支持. 我諗你都因為唔鐘意家駒, 所以睇唔到.

引用:
原帖由 doublebird2014 於 2020-8-11 04:44 PM 發表

我全部講既嘢都係有實質證據支持. 我諗你都因為唔鐘意家駒, 所以睇唔到.
支持唔倒佢起香港人心目中既成就喎。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 doublebird2014 於 2020-8-11 04:37 PM 發表

邊嗰係有成就, 邊嗰真 ...
呢度絕對係純粹因個人喜好 觀察 體會 經歷 而形成的結論 冇諗過要有咩全世界公認性 你咁宏觀 呢度真係吾適合你 以寡敵眾好辛苦 來消閒的 不值得呢

回覆 引用 TOP

2008年6月30日,香港,內地歌迷一早便去到黃家駒墳前拜祭,更有歌迷彈結他為偶像獻唱

2010年6月30日,香港,黃家駒Fans到將軍澳華人永遠墳場拜祭。

2018年6月30日,廣西柳城縣中心廣場,幾名民間音樂人在舞台上演唱黃家駒創作的歌曲。

真正有成就既人會得到後世代既景仰. 過身咁耐都仲咁多記念活動. 哥哥都有既, 羅記有嗎? 陳百強有嗎?

係咪有成就, 社會自有公論, 唔係憑呢度幾條友自己既喜好嚟定.

劉愷威,的士陳, Gem, 在大陸亦紅極一時, 在香港卻無立足之地。 有啲人總喺愛抽大陸嘅喜好數據, 夾硬要卒D大陸價值觀比我地, 唔認同佢就係質素低。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 doublebird2014 於 2020-8-11 04:47 PM 發表

2008年6月30日,香港,內地歌迷一早便去到黃家駒墳前拜祭,更有歌迷彈結他為偶像獻唱

2010年6月30日,香港,黃家駒Fans到將軍澳華人永遠墳場拜祭。

2018年6月30日,廣西柳城縣中心廣場,幾名民間音樂人在舞台上演唱黃家駒創作的歌曲。

...
呢D都拿出來講?  仲想一次過貶低埋羅記 哥哥 丹尼? 咩心態?

以佢既 logic, 其實佢亦可拿流浪地五十億票房, 說奧斯卡沒品味。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]