• 瀏覽: 8,767
  • 回覆: 93
本主題由 makfrederick 於 2020-8-13 09:58 PM 移動
華為高端機有機會停產
晶片質數未來數年不能靠自力趕上
大家有冇搵到華為替代品?

小米

娛樂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傻B六歲 於 2020-8-12 02:33 AM 發表

華為高端機有機會停產
用返三星機囉,不過又貴又唔好用,我今年用過平機A71正式垃圾機,影相唔掂主鏡頭無光學防手震,又食電,貴機S20Ultra,超垃圾機同A71一樣超食電,NFC超廢有時拍唔到八達通,主鏡頭對焦慢,RAM話有12G實得10G幾,電池話有5000mAH,實得4800mAH,我用咗個半月即放咗

華為啲機咁襟用,我部 P30 Pro 應該用多兩年都唔怕,到時再算。

P40 pro plus.  

我認知的佛法 link

耳: Atrix/su ax7/su ax01 + E4c/GMP 8.35D
音: CS-725+MA BX2
手: BALL CM1011c
機: MBP/iPad4

回覆 引用 TOP

我會試下oppo

我用過的android產品sensation, s2, note1, ray, one x, s3 3g.desire x ,one sv,table s,htc one.gpro,memo padFHD10

回覆 引用 TOP

我都打算 p30pro之後換小米

明日天地 只恐怕認不出自己
仍未忘跟你約定假如沒有死
就算你壯闊胸膛 不敵天氣
兩鬢班白都可認得你

回覆 引用 TOP

Oneplus

回覆 引用 TOP

用了十年小米轉華為,小米D電老得較快,其他相差不遠(本人要求不),下部都用番小米算。

我係股蟲   唔係古龍   小小老散   唔係老闆
華為手機一用四至五年,五年後中國芯都超越其他國家了,重要代替品?樓豬想太多了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kato9761 於 2020-8-12 04:04 AM 發表

用返三星機囉,不過又貴又唔好用,我今年用過平機A71正式垃圾機,影相唔掂主鏡頭無光學防手震,又食電,貴機S20Ultra,超垃圾機同A71一樣超食電,NFC超廢有時拍唔到八達通,主鏡頭對焦慢,RAM話有12G實得10G幾,電池話有5000mAH,實得4800mAH,我用咗個半月即放咗 ...
我寧願用iphone 都唔用三星,Android 倒可以試下小米個啲中國牌子,其他就免了。

華石
ROG Phone 3

引用:
原帖由 傻B六歲 於 2020-8-12 02:33 AM 發表

華為高端機有機會停產
侵侵選到後先再諗。

引用:

華為高端機有機會停產
自hign感覺如何?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cyt04114 於 2020-8-12 12:06 PM 發表

我寧願用iphone 都唔用三星,Android 倒可以試下小米個啲中國牌子,其他就免了。
我放咗S20Ultra後,換咗華為P40pro

回覆 引用 TOP

主題標籤 #huawei #華為
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]