• 瀏覽: 373
  • 回覆: 2
[隱藏]
昨日凌晨,曾拍攝警方宣傳片的藝人楊明發生交通意外,座駕懷疑失控越過對面行車線再猛撼防撞欄,導致車頭嚴重毀爛,而當事人楊明「人就無事」,當時傳媒拍得他被兩位警員合力扶實,看似步履不穩兼且滿身酒氣,再加上他拒絕接受酒精測試、曾在2005年涉醉駕停牌1年,自然令大家更加覺得他是再次酒後駕駛!


TVB與楊明同樣避談「飲酒」、「醉駕」,掌管無綫電視助理總經理(藝員管理及發展)的樂易玲於昨午表示「當時他可能因壓力過大、疲勞或其他狀況,汽車失控撞向路旁防撞欄和石壆,車頭毀爛。」而楊明接受TVB自家節目《東張西望》視像訪問時同樣沒有提到自己是否醉酒駕駛,「「當時撞到頭,見暈同撞到盆骨,不過就無大礙」、「撞嘅時候已經係斷咗片,冇咗短暫記憶,所以點樣撞、點樣停,我都唔係好清楚。睇返啲報道見到要差人扶住我,報道話我飲咗酒,拒絕酒精測試,其實當時我撞完車比較暈,狀態唔係太清醒,所以嗰一刻做唔到測試」
不過,王浩信在楊明「出事」後的劇集《反黑路人甲》宣傳活動中,他對於件

時的回應就引來不少網民的討論,覺得王浩信是「有心」替對方承認,王浩信除了希望楊明沒有大礙,又提到「飲咗酒,真係唔好揸車。自己如果預咗會飲酒,都係會坐人車或者call車。」


他似是要踢爆被質疑模糊事件焦點的TVB與楊明,抑或是TVB未有下令一眾藝人要「夾口供」?



回覆 引用 TOP

熱賣及精選
睇唔到兩者有乜關係.


回覆 引用 TOP

一條友神神袐袐山頂揸車?會唔會同車條女走先?跟住自己扮唔清醒拒絕呼氣測試?


回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]