• 瀏覽: 22,109
  • 回覆: 400
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 東方紅 於 2020-8-14 05:18 PM 發表

見過就唔敢食,尤其咖哩牛腩等,朝早一包包雪到成舊泥頭咁,用膠箱送嚟,我成日都撞到。
呢樣我都見過

熱賣及精選
引用:
原帖由 新兵 於 2020-8-14 11:23 AM 發表

大佬!粟米肉粒同粟米班塊最重要係多汁多粟米,佢老味得幾滴汁加些少粟米,睇到都想屌鳩佢。
望見呢個粟米肉餅真係笑咗出嚟。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
點解唔自己煮呢,靠人就是難

引用:
原帖由 alexwong1 於 2020-8-14 05:27 PM 發表

又唔可以咁講嘅。
自煮,有時需要有好多因素,包括心情及情緒等。
有些還有硬件條件,所以見好多人,尤其上了年紀男人,好多時一支公堂吃,食完就算。
但有條件及心情,也不一定要自煮,所以食肆才會其門如市,但整體上冇問題,我用金錢購買服務,冇咩求唔求人難的道理。
等價交換而已,問題是否在等價兩個字囉,要談論嘅都係呢個方啫。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
引用:
原帖由 www9030 於 2020-8-14 05:19 PM 發表

呢樣我都見過
中央廚房己不見得好,加上店舖廚房個別員工做事馬馬虎虎,所以就會出現呢啲情況。

引用:
原帖由 www9030 於 2020-8-14 05:15 PM 發表

公主,我覺得佢唔係全部都係 中央廚房, 佢有啲嘢都係現場即煮㗎
煎早餐旦

引用:
原帖由 alexwong1 於 2020-8-14 05:27 PM 發表

真好笑, 靠佢咩? 而家係買佢嘢, 唔啱就唔再食, 點解因佢變成要自己煮.  ä½ å†‡é£ŸéŽå””啱食嘅嘢咩 思維有問題, 有點奴隸化

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-8-14 05:16 PM 發表

用埋晒啲過期越南米,想唔死都難啦,啲飯又硬又散,非常難食。
呢樣最離譜

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-8-14 05:18 PM 發表

見過就唔敢食,尤其咖哩牛腩等,朝早一包包雪到成舊泥頭咁,用膠箱送嚟,我成日都撞到。
我唔明有人話係現場做, 但其實又未親眼見過  æ­£å¸¸æœ‰ä¸­å¤®å»šæˆ¿éƒ½å””會現埸做啦, 中央廚房不就是減成本嗎

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-8-14 05:44 PM 發表

又唔可以咁講嘅。
自煮,有時需要有好多因素,包括心情及情緒等。
有些還有硬件條件,所以見好多人,尤其上了年紀男人,好多時一支公堂吃,食完就算。
但有條件及心情,也不一定要自煮,所以食肆才會其門如市,但整體上冇問題,我用金錢購買服務,冇咩求唔求人難的道理。
等價交換而已,問題是否在等價兩個字囉,要談論嘅都係呢個方啫。 ...
說得好

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2020-8-14 06:07 PM 發表

我唔明有人話係現場做, 但其實又未親眼見過  æ­£å¸¸æœ‰ä¸­å¤®å»šæˆ¿éƒ½å””會現埸做啦, 中央廚房不就是減成本嗎
快餐除咗一啲一定要現場的工序(例如斬燒臘等)外,都係中央廚房,如果話中央廚房只係處理好少工序,這是有違管理學的邏輯的,如果做管理的話,要再由ABC學起。

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2020-8-14 06:05 PM 發表

呢樣最離譜
真係好難食,銀胃銀到隱隱作痛,又散,最慘仲要係唔熱。

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-8-14 06:16 PM 發表

快餐除咗一啲一定要現場的工序(例如斬燒臘等)外,都係中央廚房,如果話中央廚房只係處理好少工序,這是有違管理學的邏輯的,如果做管理的話,要再由ABC學起。 ...
唔知讀過咩先會咁諗

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2020-8-14 06:02 PM 發表

煎早餐旦
呢樣就一定係

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-8-14 06:17 PM 發表

真係好難食,銀胃銀到隱隱作痛,又散,最慘仲要係唔熱。
冇諗過一間食店啲飯咁差, 但仲可以其門如市. 對有心對客嘅店太唔公平

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]