• 瀏覽: 66,882
  • 回覆: 8
  • 追帖: 4
系啦..
保險公司都覆佐事主,
認為浴室玻璃門爆開是外力所至,意外跟酒店對玻璃門保養無關..
酒店跟法例買足意外保險,而家是保險公司認為酒店不用負責任..

事主及東張主持重想點呢...
明明系保險公司只賠XX金額,完全跟酒店無關..
咁都要埋怨酒店,吾通酒店要自己再賠比事主呀....咁...酒店買意外保險來做咩...
根本事主要嘈就嘈保險公司,再吾服氣,自己找公正行再查啦...

熱賣及精選
系啦..
保險公司都覆佐又賠佐XX金額,已經清楚話意外跟酒店保養玻璃門無關..
人地大大間保險公司,一定找過專業人仕驗過碎片才作出報告..
酒店做足曬野,買足保險又交曬比保險公司...咁都要怨埋酒店...
東張訪問只偏重事主,對酒店完全不公平..

----------
引用:
原帖由 ywm1983 於 13-8-2020 08:09 PM 發表

感覺上係個人使用問題,之後想要賠償,點知保險賠得慢又唔多,就報tvb 唱人,又話啲人叫救護叫得慢酒店職員態度唔好,tvb條女仲得意,問人有冇同理心,其實作為酒店職員可以代表保險公司答乜,保險公司會你一報查都唔查就比錢你咩 ...

保險公司回覆她都暗示佐,浴室玻璃門爆開是外力所至,跟酒店對玻璃門保養無關..賠償$$$比事主
人地堂堂一間保險公司,當然查清查楚找佐專業人仕分析碎片及了解同類玻璃門爆開原因.

==========
引用:
原帖由 yuk777044 於 13-8-2020 08:40 PM 發表

屌,會唔會係佢破壞人地塊玻璃屈鳩人
完全無證據 佢點講都得

酒店都買曬意外保險,保險公司都賠償佐比事主又向事主報告事件跟酒店玻璃門保養無關..
如果事主吾服都只可以向保險公司追究啦,關酒店咩事呢....

===========
引用:
原帖由 bonnieee 於 13-8-2020 08:44 PM 發表

咁叫條女搵公證行再查囉,人地保險公司都出晒report

回覆 引用 TOP

根本酒店買意外保險,一定會買到盡才不用上身..
而家是保險公司認為事件是外力所至,發生意外時,房間只有事主,沒有酒店職員,這點證明並非酒店職員令玻璃爆開.
加上保險公司報告指出事件跟酒店對浴室玻璃保養無關,即系酒店有做日常保養啦...
保險公司只賠幾皮野比事主,已經表示保險公司有曬理據及資料才計出這條數啦...
事主吾服氣就向保險公司索取資料再找公證行查多一次...
引用:
原帖由 Wildgarden 於 13-8-2020 08:52 PM 發表

佢地唔係唔睇無線架咩?定隔離屋開電視聽到?

回覆 引用 TOP

保險公司回覆事主都寫清楚,浴室玻璃門是外力引至爆裂,又指出事件跟酒店對浴室玻璃門的保養無關,然後保險賠償是$$給事主..
咁...保險公司已經清楚說明事件...

==========
引用:
原帖由 Wildgarden 於 13-8-2020 10:59 PM 發表

你又知佢正常使用?我地都唔知酒店有無缺乏維修啦

回覆 引用 TOP

香港地多傻仔啦..
酒店系有限公司,法例上,酒店已經買佐意外保險又做足房間保養..
保險公司給事主的報告都寫清楚,爆玻璃是外力引起,跟酒店對浴室玻璃保養無關,賠償$$$給事主..
咁...酒店重點賠比事主呢,有限公司管理層可以話同情事主就開票賠錢比人,
公司會計點出入數呢...股東會比管理層一句同情就賠錢比人...笑話啦...

=========
引用:
原帖由 鬼屋發現了手袋 於 14-8-2020 12:53 AM 發表

我覺得你鳩硬多d囉,留言就係中介人,你真係人如網名一樣,阿柒!

回覆 引用 TOP

根本條女講野都不盡不實,訪問跟寫給保險公司封信是不同..
訪問時,她講自己找毛巾,自己放毛巾落地,自己聯絡酒店客務,自己包著毛巾去開門給客務...
她給保險公司的信就有講男友在房內,男友放毛巾在地下,男友聯絡客務打999...

東張為何不反問她一句,當時妳男友在場,點解由受傷的妳包著毛巾去開門給酒店客服,而不是男友去開門呢..
如果她話男友後來離開佐房間..咁..點解女友受傷,男友要急急閃走,而不是留下安撫女友....

==========
引用:
原帖由 saisan 於 14-8-2020 01:39 PM 發表

Po多次來自節目中的圖(希望今次清楚D😅),
事主寫給保險公司的信,
當中四次提到她的“男朋友”其實在場,
但為何訪問中完全無提到?
被cut走左?刻意隱瞞?心虛?...
耐人尋味...😏 ...

奇就奇在..
訪問個時,女方話自己找毛巾包著自己,自己拿毛巾放在地下,自己包著毛巾打比酒店客務叫打999,自己包著毛巾去開門比客務..
但系她給保險公司封信,內容是男朋友找毛巾放落地,男友打比酒店客務叫打999...
不過邊個開門比酒店客務呢..前置是男朋友是不是仍然在房,定系閃走佐..
如果男朋友仍然在房就不應該由包著毛巾的女友去開門給客務啦.
如果男朋友不在房..咁..女友受傷流緊血,男友要急急閃走而不是留低幫女友呢...

=======
引用:
原帖由 Longzhu1309 於 14-8-2020 07:43 PM 發表

有意外發生時,當時有冇報警,有幾多人在房內都冇講!

主題標籤 #東張西望
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]