• 瀏覽: 67,906
  • 回覆: 522
  • 追帖: 1
唔著衫重有時間影相出示證據等人來搞。梗係第一時間入醫院搞。無常識。

熱賣及精選
果啲浴屏玻璃好難整爛,咁樣爛已經奇怪,傷口集中在手部,令人懷疑佢果陣用手做過乜嘢。保險公司的報告已反映破壞不尋常

回覆 引用 TOP

做model是嗎?去酒店、沖涼、爆門!明哂,做乜玩咁激喎?

飯民乞衣,個個白痴
包庇黑暴,無哂良知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 娉婷女子 於 2020-8-13 10:40 PM 發表

問人1有冇同理心果下真係打左個突,唔知以為佢先係受害人,傳媒問問題點可以表達個人立場?一啲都唔專業,讀史片㗎?
佢完全係自己代入左去受害人角色,佢呢一類節目根本就有概定立場又要扮中立,又唔質疑下會唔會係傷者自己整爛塊玻璃,根本係唔專業唔公平。
不過而家係香港都見慣,有媒體渠道有可以九嗡當祕級。

引用:
原帖由 ywm1983 於 2020-8-13 08:09 PM 發表

感覺上係個人使用問題,之後想要賠償,點知保險賠得慢又唔多,就報tvb 唱人,又話啲人叫救護叫得慢酒店職員態度唔好,tvb條女仲得意,問人有冇同理心,其實作為酒店職員可以代表保險公司答乜,保險公司會你一報查都唔查就比錢你咩 ...
個東張西望都係黃詩思想模式

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CS601P 於 2020-8-13 08:20 PM 發表

系啦..
保險公司都覆佐事主,
認為浴室玻璃門爆開是外力所至,意外跟酒店對玻璃門保養無關..
酒店跟法例買足意外保險,而家是保險公司認為酒店不用負責任..

事主及東張主持重想點呢...
明明系保險公司只賠XX金額,完全跟酒店無關..
咁都要埋怨酒店,吾通酒店要自己再賠比事主呀....咁...酒店買意外保險來做咩...
根本事主要嘈就嘈保險公司,再吾服氣,自己找公正行再查啦.. ...
同埋如果自己爆都唔應該會傷到咁㗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nicoleung24 於 2020-8-13 09:03 PM 發表

主持仲要問日後點保證唔會再發生,真心覺得佢問題好白痴
不如主持人問下自己下次點會唔做出咁on9嘅報導啦
雖然我覺得拎件事出嚟講係ok,事主都有權講出嚟,但唔係未審先判。到左保險公司講完賠償覺得唔合理可以搵民事索償,根本大台而家就拿住雞毛當令箭,有個發言牌狗嗡乜都得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ngaishiuwasam 於 2020-8-13 09:20 PM 發表

師兄講得啱喎想人賠返錢咪講囉淨係唔想俾一晚酒店房錢就知道啦你都去沖涼夠膽講未住過間房?仲有D玻璃唔係咁易碎個專業人士都話除非有尖嘅嘢撞到邊位乜嘢水模特兒其實係想出鏡機會摶有人識 ...
究竟有咩尖嘅硬物會喺當時出現,兼且整得爆玻璃呢?會唔會係鑽戒之類🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小浪子 於 2020-8-13 09:14 PM 發表

個女主持都on能尻
不能同意更多,唔知會唔會收投訴到佢上C1,等佢出下名都好

條港女就唔講喇 個主持點都俾小小專業態度喇 成個潑婦咁審人 個酒店職員其實都慘 自己話唔到事 話叫管理層覆 又俾人咬住唔放 痴線

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-8-13 09:17 PM 發表

公道D講, 其實東張西望做訪問就已足夠, 再企嚮受害人方, 去責難酒店, 又確係over咗既; 呢D嘢, 留俾法庭啦!!
佢地根本就唔係傳媒,亦都可以話自是唔需要遵守職業道德。不如打正旗號話自己係有立場節目,我反而會感覺良好D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Wildgarden 於 2020-8-13 10:48 PM 發表

佢完全係自己代入左去受害人角色,佢呢一類節目根本就有概定立場又要扮中立,又唔質疑下會唔會係傷者自己整爛塊玻璃,根本係唔專業唔公平。
不過而家係香港都見慣,有媒體渠道有可以九嗡當祕級。 ...
現今嘅主持人、記者等質素真是嚇死人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kcmc 於 2020-8-13 09:21 PM 發表

又話好難爆,咁條女正常使用,又要負咩責任呢?
你又知佢正常使用?我地都唔知酒店有無缺乏維修啦

引用:
原帖由 FairyKingPrawn 於 2020-8-13 09:27 PM 發表

我撐條女喎 

係。條女好明顯 連掃地阿嬸都睇得出係要R返一百幾十萬個隻黎架啦

但係呢單野郭真郭假 酒店點樣都要負全責 

酒店真係冇證據證明得到隻門係蓄意破壞做成

保險兩萬蚊就真係唔夠賠 我支持條女搵老律民事索償 ...
其實係會撐條女R,換轉10個,9個都會R著數,但問題係東張嘅報導做得實在太差

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 七個宇宙的魚蛋 於 2020-8-13 09:50 PM 發表

酒店職員態度好差 , 阮嘉敏問佢 : [ 其實我哋做人係咪應該要有同理心 ? 如果係你屋企人遇到咁嘅事 ? ] 個酒店職員即刻cut線
如果阮嘉敏有同理心,又點會問一個前線員工咁既問題?
TVB有乜問題,記者都追住你要你鏡頭前表態你會點?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]