• 瀏覽: 68,082
  • 回覆: 522
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 CS601P 於 2020-8-14 07:31 PM 發表

根本條女講野都不盡不實,訪問跟寫給保險公司封信是不同..
訪問時,她講自己找毛巾,自己放毛巾落地,自己聯絡酒店客務,自己包著毛巾去開門給客務...
她給保險公司的信就有講男友在房內,男友放毛巾在地下,男友聯絡客務打999...

東張為何不反問她一句,當時妳男友在場,點解由受傷的妳包著毛巾去開門給酒店客服,而不是男友去開門呢..
如果她話男友後來離開佐房間..咁..點解女友受傷,男友要急 ...
男友可能有頭有面, 唔想暴光~

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-8-14 06:56 PM 發表

強化玻璃安裝不善,係會突然爆裂。
即使做玻璃幕牆的玻璃,又厚又經過測試出廠,在安裝過程中有疏忽,或者曾受過撞擊或外力令到有內傷,都有可能突然爆裂。
順帶一提,酒店職員帶警員救護員到出事地點,係唔想住客同顧客睇到,會盡量避開曬佢地,當然要行多D路同用多D時間。 ...
原來條仔在現場!可能二人玩緊老漢推車,點知老漢體力不支跣軚車毀玻璃門裂!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 modys 於 2020-8-14 06:11 PM 發表

酒店交比保險公司處理之後係不能夠道歉,以免默認左責任,到時保險公司大條道理唔會跟進。女事主應找律師幫手,而唔係上東張,而保險公司咁快就推人,可能令賠償金額大增,到時得不償失! ...
難得師兄正常人,近排有D網站可能風聲緊,亂狗咁走晒過嚟柒…

回覆 引用 TOP

有意外發生時,當時有冇報警,有幾多人在房內都冇講!

原來受傷嗰個model係 張可義

https://www.facebook.com/cheungho2/photos/pcb.2995449200545353/2995450053878601/?type=3&theater

Emily C 張可義Camlux Hotel 。5月23日 · 九龍城區 Kowloon Bay ·

我已經出左院架啦,
事源係我沖完涼後,
拉門,玻璃爆左,
如果啲玻璃唔生性,
跌多2塊,跌過小小,就𠝹落動脈了,
咁我就可能有排瞓啦,亦好彩無落面,
因為白車call左半個鐘先到,
酒店人員的危機意識亦極差,
通知要毛巾禁住傷口,
仲要唔拎任何野,去我房了解一輪,
然後先去拎毛巾比我,
濕住全身,痴住左好多玻璃粉.玻璃碎,
我嘗試過用水沖走手上的碎玻璃,
但好似越流越勁,
當時我已經流血流到暈同心唔舒服了。
救護到左後,幫我洗左好多,
去到醫院後醫護手套都比的殘餘玻璃粉𠝹開了,
攪左好長時間,照左3次x-ray。

同時都想警惕大家小心🙈
另一方面希望酒店方面提高佢哋的危機意識,
加強員工呢方面的意識!
同埋正視你們的問題!
我係可以隨時追究我一切的損失的!
請你們注意下處理今次事件的態度!
https://m.facebook.com
對不起,嚇親你們,
其實果一刻真係好想喊,
有人係身邊照顧到我就好了。。
可是不堅強懦弱給誰看?!
有你們的關心,總讓我不覺孤單
🙇🏻‍♀️多謝你哋呀,嚇親你們了
😣未能一一回覆,唔好意思呀
我知道我可以要求賠償,金額都可以唔細,
但係現在的香港氣氛已經夠差了,
我都唔想再因為呢件事去折騰自己,
無毀容,無致命傷,可以好反就算啦,
痊癒之後開開心心搵下朋友仔仲好啦!
其實成件事係好嚴重!
冥冥中個天保護左我好多!
可能做善事多,今次真係好好彩,天佑!
預其為呢件事繼續煩,
不如專注去唸唸自己可以做嘅事。
#香港人加油
#到醫院後感受更深刻
#先休息一下
#好想繼續舒發

https://www.facebook.com/cheungho2/photos/pcb.2995449200545353/2995450053878601/?type=3&theater

引用:
原帖由 Longzhu1309 於 2020-8-14 07:43 PM 發表

傷者有打999叫白車~

回覆 引用 TOP

Emily C 張可義   

6月11日 ·

拆線了。。。
😔😔😔😔😔
每日都貼到成手去疤貼
只能安慰下自己。
好彩無落在面上。

Camlux Hotel 你幾時才給我答覆

https://www.facebook.com/cheungho2/photos/pcb.3043942862362653/3043937055696567/?type=3&theater

淋浴間度門向內開, 玻璃碎裂會向人卸, 太恐怖!!!

奇就奇在..
訪問個時,女方話自己找毛巾包著自己,自己拿毛巾放在地下,自己包著毛巾打比酒店客務叫打999,自己包著毛巾去開門比客務..
但系她給保險公司封信,內容是男朋友找毛巾放落地,男友打比酒店客務叫打999...
不過邊個開門比酒店客務呢..前置是男朋友是不是仍然在房,定系閃走佐..
如果男朋友仍然在房就不應該由包著毛巾的女友去開門給客務啦.
如果男朋友不在房..咁..女友受傷流緊血,男友要急急閃走而不是留低幫女友呢...

=======
引用:
原帖由 Longzhu1309 於 14-8-2020 07:43 PM 發表

擺明係條女想r著數r唔成,至上來東張西望

一般強化浴室玻璃好少破裂,按道理玻璃這樣碎,佢的傷勢似用手不停移動隻門,正在洗澡冇可能有傷,估計隻門向內掩,係有人蓄意用好大力向外推才會這樣的 ,

引用:
原帖由 CS601P 於 2020-8-13 08:27 PM 發表

系啦..
保險公司都覆佐又賠佐XX金額,已經清楚話意外跟酒店保養玻璃門無關..
人地大大間保險公司,一定找過專業人仕驗過碎片才作出報告..
酒店做足曬野,買足保險又交曬比保險公司...咁都要怨埋酒店...
東張訪問只偏重事主,對酒店完全不公平..

----------
...
冇錯,強化玻璃正常好難爆,除非自爆或從某特定角度打爆

引用:
原帖由 褲浪白條 於 2020-8-14 08:02 PM 發表

冇錯,強化玻璃正常好難爆,除非自爆或從某特定角度打爆
無啦啦點解會自爆?

引用:
原帖由 lovumuch 於 2020-8-14 08:00 PM 發表

一般強化浴室玻璃好少破裂,按道理玻璃這樣碎,佢的傷勢似用手不停移動隻門,正在洗澡冇可能有傷,估計隻門向內掩,係有人蓄意用好大力向外推才會這樣的 , ...
浴室激戰有可能嗎?

回覆 引用 TOP

全部都是一面之詞,好多細節又沒提,如,有幾多人係房?

只是講意外之部份事實,東張主持便窮追猛打,完全沒客觀的觀點,仲問人有沒同理心,勁白痴。

我想問,人哋是影模,如當日是有幾個人租酒店,是在浴室中影平面廣告,出事是否要賠?只聽到一咪R錢的港女

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]