• 瀏覽: 710
  • 回覆: 1
[隱藏]
今日我又嚟了!今日畀大家帶嚟大陸首部寬體六系改裝!高功率N55嘅320匹馬力,動力猛地一批,帥氣嘅車身流線,扁平嘅小屎忽都襯托呢不平凡嘅BMW6,家族雙腎鼻孔,酷炫包圍、寬體套件。喺選擇改裝輪轂陣,不僅僅選擇你中意嘅外觀造型,更重要嘅仲系要睇數據一些參數系否合適,不然寬體包圍剎車都很難匹配。

寬體也系依家改裝比較熱門嘅一個改裝方案了,無論系喺改裝車展上便仲系比賽,都能睇到寬體嘅車展示,帥氣。依家改裝界上許多流行嘅元素,都系從賽車扒拉下嚟嘅,比如空力套件啊,碳纖維零件、剎車、賽車座椅、輕量化車身等等等等,只要外觀改好點,買菜車也能瞬間氣質十足。

寬體嘅來源呢?喺呢度小編畀大家講講,喺很早之前呢,車子並唔系依家呢個樣,有點類似老爺車(國外嘅老片裡面估計就能睇到很多),佢哋嘅呔都系嗰種窄胎,抓地力足夠撐起當時嘅車。但系如今隨着我哋科技進步,車子嘅速度越嚟越快,以前嘅窄胎抓地力唔夠用,開始畀呔加大寬度。一系列嘅改變,車子呔加寬了、懸掛系統改變、輪距也增加,車子嘅體型也隨之增長。


咁日常嘅車都咁了,比賽場嘅車呢?為了更強嘅操控和穩定性,選擇更寬嘅呔嚟提供穩定嘅抓地力,但系咁出現弊端,就系呔加大了突出車身,就缺少了保護,喺高速行駛陣會產生亂流,駕駛過程中出現爆胎嘅概率也隨之增加,咁一嚟就得唔償失了,呢時就有人想到了增加翼子板。也系原始嘅寬體,喺原車嘅基礎上用鉚釘固定增加嘅翼子板,從而保護突出原車車身嘅呔


但系安裝寬體就有做好心理准備,畢竟系改裝寬體,有舍有得。講完了寬體講講今日嘅六系改裝吧。國內購買6系嘅其實並唔系很多,而改裝嘅更系屈指可數,今日有幸畀大家帶嚟咁一篇改裝案例分享。
改裝套件MB寬體VINIC R系列——405mm大浮動剎車盤低趴風 外八傾角定製輪轂



回覆 引用 TOP

精選汽車
有人中意嘅?


回覆 引用 TOP

主題標籤 #bmw #寶馬
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]