• 瀏覽: 3,385
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
關員好忙,only睇日期,睇第一個最早日期即留樣本日期,第二日就要走。

記住用微信,加"深圳海關指尖",出發前做定個 "一碼通" QR code.

引用:
原帖由 二叔在線 於 2020-8-14 03:36 PM 發表

關員好忙,only睇日期,睇第一個最早日期即留樣本日期,第二日就要走。
是報告出後24小時走
留樣本計是早前72小時走人
師兄上網找找資訊吧

引用:
原帖由 力神大人 於 2020-8-14 04:01 PM 發表

是報告出後24小時走
師兄上網找找資訊吧
我過關果日,就有兩個女在我前面的,佢哋5號標本,6號報告,7號過關,即比深圳灣關員拒絕了,真人真事。

引用:
原帖由 二叔在線 於 2020-8-14 04:10 PM 發表

我過關果日,就有兩個女在我前面的,佢哋5號標本,6號報告,7號過關,即比深圳灣關員拒絕了,真人真事。
咁貪平去24-48小時內出報告嗰啲隨時出事,都係咪搏🤔

引用:
原帖由 宅心人厚 於 2020-8-14 04:29 PM 發表

咁貪平去24-48小時內出報告嗰啲隨時出事,都係咪搏🤔
我只能將我看到的告訴大家,老實說,基本上跟了奧門個方法。我用港安,11點前留樣本,即日下午六點比報告,第日過關。

引用:
原帖由 二叔在線 於 2020-8-14 04:36 PM 發表

我只能將我看到的告訴大家,老實說,基本上跟了奧門個方法。我用港安,11點前留樣本,即日下午六點比報告,第日過關。
澳門同珠海深圳口岸,計法唔同!
1. 澳門由比樣本即晚0時計24小時內。
2. 廣東口岸計正式醫生簽署成有效報告24小時內。
至於話關員點睇就個別原因,公告係硬規定!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 二叔在線 於 2020-8-14 04:06 PM 發表

佢係咪6號早上10點出報告,7號10點後先過關,係就係過左24小時啦 所以唔比過

引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-14 05:13 PM 發表

佢係咪6號早上10點出報告,7號10點後先過關,係就係過左24小時啦 所以唔比過
對話內容,沒有提及時間,關員只話日期過了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 二叔在線 於 2020-8-14 03:36 PM 發表

新規係必須持有24小時內有效核酸檢測陰性結果證明, 由報告發出時間起計.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 力神大人 於 2020-8-14 04:01 PM 發表

是報告出後24小時走
師兄上網找找資訊吧
嗯嗯, 我都有朋友早幾日係出面既醫務中心做核酸檢測, 第二日就有報告, 第三日早上就過關.

引用:
原帖由 KWKF 於 2020-8-14 05:13 PM 發表

我同意你的推論。

引用:

所以我寧願貴D,我老婆約了養和做檢測!今天一大早八點半交口水樣本!下午兩點收到電郵!拿了報告!馬上下午回深圳!今天五點已經係深圳灣口岸過關了!

引用:
原帖由 二叔在線 於 2020-8-14 03:50 PM 發表

記住用微信,加"深圳海關指尖",出發前做定個 "一碼通" QR code.
想問吓喺微信搵唔到深圳海關指尖?只搵到深圳海關

引用:
原帖由 Tinamui 於 2020-8-14 10:51 PM 發表

想問吓喺微信搵唔到深圳海關指尖?只搵到深圳海關
海關旅客指尖

主題標籤 #深圳 #澳門
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]