• 瀏覽: 2,202
  • 回覆: 12
送女兒上去北京返學,好像只有深圳才可以同行家人同住一間房。 我想慳返一個隔離的酒店房錢,好貴。

原本見上海機票便宜,但又不能家人同房。所以不考慮了。

熱賣及精選
引用:
原帖由 Kolun 於 2020-8-15 07:14 AM 發表

送女兒上去北京返學,好像只有深圳才可以同行家人同住一間房。 我想慳返一個隔離的酒店房錢,好貴。

原本見上海機票便宜,但又不能家人同房。所以不考慮了。 ...
都是看彩數,有些可以,有些不行。

我在珠海的隔離酒店  一家四口可以一間房   但我在關口問派發酒店職員   明確講成年人  一定要分房隔離

深圳開始有確診了

引用:
原帖由 二叔在線 於 2020-8-15 08:29 AM 發表

都是看彩數,有些可以,有些不行。
謝謝。 如非必要,真的不會回去。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西九野生的高峰 於 2020-8-15 10:19 AM 發表

我在珠海的隔離酒店  一家四口可以一間房   但我在關口問派發酒店職員   明確講成年人  一定要分房隔離
謝謝,珠海是不能走了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊肉肉獅子 於 2020-8-15 10:26 AM 發表

深圳開始有確診了
是啊,如果加控會更嚴格了。

引用:
原帖由 Kolun 於 2020-8-15 02:30 PM 發表

是啊,如果加控會更嚴格了。
呢單係本土龍崗超市員工,返去汕頭確診,暫時三人,應該對入境管控暫時無大影響!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kolun 於 2020-8-15 07:14 AM 發表

原本見上海機票便宜,但又不能家人同房。所以不考慮了。 ...
唔考慮飛北京,省2份報告,就算深圳又好,唔同地區酒店安排,都未必肯定可

引用:
原帖由 BVB 於 2020-8-15 03:06 PM 發表

唔考慮飛北京,省2份報告,就算深圳又好,唔同地區酒店安排,都未必肯定可
北京機票4千幾港幣,酒店500元人仔只包早餐午餐78元,晚餐118元。 一個人一間房。

所有我才想經過深圳,可以二個人一間房減低費用。 深圳飛北京機票400幾人仔。

引用:
原帖由 Kolun 於 2020-8-15 05:42 PM 發表

北京機票4千幾港幣,酒店500元人仔只包早餐午餐78元,晚餐118元。 一個人一間房。

所有我才想經過深圳,可以二個人一間房減低費用。 深圳飛北京機票400幾人仔。 ...
最重要你有資訊,另外你自己留意下呢度post,酒店安排措施,呢度無人可以比肯定答案,分析下!

回覆 引用 TOP

引用:

上海都可以同行家人同住一間房

回覆 引用 TOP

引用:

深圳也不一定可以,我朋友在深圳同70歲媽媽也要分開,除非有證明她生活不可以自理才可以,上海也一樣,主要看酒店同你自己運氣。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]