• 瀏覽: 4,011
  • 回覆: 12
我覺得距離使用還是很久遠的…… 關鍵看app的生態如何

回覆 引用 TOP

知道華為推出的鴻蒙系統,擔心不能夠普及是因為支援的apps不夠多.  如果華為能推出一個計劃,會定期揀選一些完全支援鴻蒙系統的很受歡迎的apps, 給予這些寫apps的人一些報酬,像youtube 所做的會報酬給受歡迎的youtube 片主.   這樣或許能吸引更多國內和國外的程式人員寫apps容入鴻蒙系統.   畢竟Google 的系統,好似沒有報酬給寫apps 的人材.    希望這樣子能夠彌補支援鴻蒙系統的apps 不足問題.  不知道這建議有用嗎?

回覆 引用 TOP

飛機文 咪又係用人地系統個底改出黎
睇吓你全家電話
再睇吓全世界電腦用緊咩國家系統

回覆 引用 TOP

咪又係Android based。我抄,我抄,我抄抄抄,講到巴之閉咁。

引用:
原帖由 lam2070 於 2020-8-24 08:17 PM 發表

咪又係Android based。我抄,我抄,我抄抄抄,講到巴之閉咁。
Google 無抄系統嗎?

某日有幾首外太空船到了地球, 分別寫了報句:
1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

做人如此片面, 只睇自己想睇的野......眼光只會更短小
引用:
原帖由 虎榮 於 2020-8-31 08:31 PM 發表

Google 無抄系統嗎?
抄邊個?

引用:
原帖由 出入回收的甩毛 於 2020-9-16 04:32 PM 發表

抄邊個?
Android 係 Linux base...

Google 抄 Linux ?

某日有幾首外太空船到了地球, 分別寫了報句:
1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

做人如此片面, 只睇自己想睇的野......眼光只會更短小
引用:
原帖由 虎榮 於 2020-9-16 09:06 PM 發表

Android 係 Linux base...

Google 抄 Linux ?
不可以這樣說, Android 是 Linux 系統上創建的手機軟件,還有使用 ARM 架構

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lam2070 於 2020-8-24 08:17 PM 發表

就算安卓鴻蒙都是抄 Linux, 鴻蒙出台就會有 review 比較兩者

引用:
原帖由 dooropener 於 2020-9-19 03:02 PM 發表

就算安卓鴻蒙都是抄 Linux, 鴻蒙出台就會有 review 比較兩者
師兄你有無腦?你唔叫鴻蒙用LINUX自己出一架BASE?
錦駛乜用ANDROID CORE?

超入門的生活 用MAC中文 Video 教學 .
http://wisetask.blogspot.hk/
單車新手升級購物指南.
http://weirdjun.blogspot.hk/

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]