• 瀏覽: 3,719
  • 回覆: 39
  • 追帖: 1
因為有啲事,九月中前要返到大陸去辦理,但聽朋友講依家值情封左關,冇得好似以前咁返去隔離14日

熱賣及精選
計我話
若要隔離
倒不如踴躍報名全民檢測啦
大陸就係睇林鄭表現
如果做檢測市民比例高
就會考慮互認健康碼
九月頭檢測國慶前通關
時間配合得啱啱好
所以話
大家努力報名最實際

引用:
原帖由 36H 於 2020-8-29 01:40 PM 發表

計我話
若要隔離
倒不如踴躍報名全民檢測啦
大陸就係睇林鄭表現
如果做檢測市民比例高
就會考慮互認健康碼
九月頭檢測國慶前通關
時間配合得啱啱好
所以話
大家努力報名最實際 ...
問題係依家我寧願隔離14日係咪都唔得

引用:
原帖由 高大粗俗的腰部 於 2020-8-29 02:49 PM 發表

問題係依家我寧願隔離14日係咪都唔得
師兄,咪玩野,呢度成版都係隔離貼!有曬心得,圖文並茂!自己俾$做驗測,備好銀紙,報告出咪行人囉!

引用:
原帖由 高大粗俗的腰部 於 2020-8-29 01:23 PM 發表

因為有啲事,九月中前要返到大陸去辦理,但聽朋友講依家值情封左關,冇得好似以前咁返去隔離14日
去做檢測
拎住24小時內核酸報告就可以回內地隔離

引用:
原帖由 高大粗俗的腰部 於 2020-8-29 13:23 發表

你朋友老點你囉,予其聽朋友講,又識係度睇野,點解唔爬下文呢?

引用:
原帖由 amaebi2012 於 2020-8-29 03:50 PM 發表

師兄,咪玩野,呢度成版都係隔離貼!有曬心得,圖文並茂!自己俾$做驗測,備好銀紙,報告出咪行人囉!
唔係玩嘢...係真係唔知點做,又唔知邊間先會接受,所以先上黎問問

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lamcong 於 2020-8-30 02:00 AM 發表

去做檢測
拎住24小時內核酸報告就可以回內地隔離
有冇邊間關口先承認

引用:
原帖由 casper349 於 2020-8-30 05:03 PM 發表

你朋友老點你囉,予其聽朋友講,又識係度睇野,點解唔爬下文呢?
我係真係搵唔到,我一直都搵緊關於呢樣嘢問題!係,其他人係講可以做個檢測再返大陸隔離,但我就係唔知係邊間做佢地先會承認

引用:
原帖由 高大粗俗的腰部 於 2020-8-31 03:24 發表

我係真係搵唔到,我一直都搵緊關於呢樣嘢問題!係,其他人係講可以做個檢測再返大陸隔離,但我就係唔知係邊間做佢地先會承認
養和,最快,最方便,但貴,1800蚊,我11點到,11點20分就攪掂,五個鐘到出報告,彩色print佢出黎,有兩張,過大陸關前有人睇你份野,比埋回鄉卡佢對,十零秒就比返你,報告都唔收走

引用:
原帖由 casper349 於 2020-8-31 03:27 AM 發表

養和,最快,最方便,但貴,1800蚊,我11點到,11點20分就攪掂
20分鐘咁快?係咪第二日有得拿依家洗唔洗book?

引用:
原帖由 高大粗俗的腰部 於 2020-8-31 03:28 發表

睇詳盡版,啱啱改左

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高大粗俗的腰部 於 2020-8-31 03:28 發表

上養和book,上網比埋錢,會有個QR code send去你email,去到養和登記部比佢scan,跟住分流站,等見醫生,醫生問你問題,唔夠三分鐘出返黎,之後分流站攞樽,行到醫院尾露天位採樣,吐完口水整返好個密實袋,交樽,走人,五個鐘到check email

引用:
原帖由 casper349 於 2020-8-31 03:27 AM 發表

養和,最快,最方便,但貴,1800蚊,我11點到,11點20分就攪掂,五個鐘到出報告,彩色print佢出黎,有兩張,過大陸關前有人睇你份野,比埋回鄉卡佢對,十零秒就比返你,報告都唔收走 ...
係咪要book定?,依家book要幾耐?不過1800就真係貴我一家三口,返到去隔離仲未計,唔知健康碼幾時先肯出

引用:
原帖由 casper349 於 2020-8-31 03:33 AM 發表

上養和book,上網比埋錢,會有個QR code send去你email,去到養和登記部比佢scan,跟住分流站,等見醫生,醫生問你問題,唔夠三分鐘出返黎,之後分流站攞樽,行到醫院尾露天位採樣,吐完口水整返好個密實袋,交樽,走人,五個鐘到check email ...
email大陸接受?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]