• 瀏覽: 17,227
  • 回覆: 265
導演 : 呂行
主演 : 趙又廷 / 白敬亭 / 喬欣 / 魏大勳 / 劉暢
首播平台 東方衛視、浙江衛視
集數 :42
平凡的榮耀的劇情簡介 · · · · · ·
金宸資本經理吳恪之有著犀利的投資眼光,同時也有著桀驁不馴的性格。因為不善於與上司相處,與公司高層曲忠輝之間產生間隙,未能受到公司重用。公司突然空降了學歷普通、毫無經驗的實習生孫弈秋進入吳恪之的部門。吳恪之非常排斥,不願接受。關鍵時刻孫弈秋留住了重要客戶,也為自己贏得了寶貴的試用期。共事的過程中吳恪之逐漸發現孫弈秋的能力和實力,他言傳身教、悉心指導,孫弈秋得以迅速成長。吳恪之也逐漸清晰自己的堅守和底線。不斷地磨合和碰撞,讓師徒倆逐漸默契。在公司面臨內憂外患的重要時刻,這對不被公司看好的平凡師徒挽救了公司的聲譽。一系列事件後,他們對自己的職業生涯有了新的想法,做出了新的選擇。
https://www.youtube.com/watch?v=NRQlNu4zOh0

回覆 引用 TOP

熱賣及精選

回覆 引用 TOP

追劇表

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cathy30 於 2020-9-4 08:18 PM 發表

韓版冇睇
日版唔得
睇下陸版o唔ok
未生  韓版  9.3分  我都沒睇

回覆 引用 TOP

周筆暢 - 心火 (電視劇《平凡的榮耀》主題曲) MV

https://www.youtube.com/watch?v=Jgs3Wms6pCk&ab_channel=CrotonMEGAHIT克頓傳媒2020史詩傑作

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-9-5 07:23 PM 發表

未睇的話 睇返韓版算啦 差九十幾條街
直接睇陸版算

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dinomum 於 2020-9-4 07:56 PM 發表

我想睇小白同喬欣
白敬亭 正系睇過 天盛長歌

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-9-4 07:39 PM 發表

科長課長本部長會改做咩
叫組長

回覆 引用 TOP

職場劇最好以職場為核心   最好不要有愛情線

就好似 以家人之名 咁

引用:
原帖由 dinomum 於 2020-9-5 10:05 PM 發表

點解小白呢?因為我對明偵主持同幾位常駐係有濾鏡嘅佢地演嘅劇啱題材就會試睇吓。

呢套劇,只係試睇,而唔會對小白嘅表現有咩期望。除咗小白同喬欣,亦想睇吓趙又廷。對上一次睇他嘅劇係深夜食堂嘅單元,演技好得。 ...
原版沒睇  暫時睇左1集OK  應該會繼續睇  
趙又廷  對上睇系三生三世  夜華

引用:
原帖由 dinomum 於 2020-9-5 10:12 PM 發表

都格咗三年喇
以家人我吾睇了

引用:
原帖由 dinomum 於 2020-9-5 10:55 PM 發表

哈哈,近期熱播劇,琉璃同以家人營銷得好利害
聽你們說完  名要改  應叫 "以家人之名談情說愛"

琉璃我睇到11 無咩睇就先繼續睇琉璃

引用:
原帖由 dinomum 於 2020-9-5 11:13 PM 發表

對應返嘅劇名"以家人之名", 純講親情,家庭,仨小嘅成長不香嗎,偏偏就加啲無謂嘅"兄妹戀情".

劇中嘅人物設定好好。兩個哥哥嘅原生家庭影響佢地嘅一生同兩個爸爸嘅人生經歷,不夠編寫嗎 ...
沒法嫌現在的劇  資方嫌吾夠味道  都要加一些狗血 加味

引用:
原帖由 dinomum 於 2020-9-5 11:32 PM 發表

資本背後無辦法。作為觀眾,呢套劇令我非常睇好張新成
在狗血加持下  還能演出水準

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]