• 瀏覽: 17,722
  • 回覆: 639
引用:
原帖由 richandhealthy 於 2020-9-7 03:26 PM 發表

都算係岸居居啦,唔係醒目個隻,不過套劇應該講佢由岸居居,經歷d辦公室政治洗禮變得醒目入世
共CUT左1集  同有一些演員改左名 安芊翊改成蘭芊翊  原本系叫三組  吾系現在的四組  吾知改的原因

熱賣及精選
引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-9-7 02:50 PM 發表

人地原本角色唔係 憨居居, 而係出身低  連高中都冇畢業 其他實習生都係出身好名牌大學畢業 唔同階層 輸在起跑線   絕對唔係弱智, 小白成個弱智樣 老細都唔會信佢做到野 ...
你睇下有無唔同,唔差套劇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 richandhealthy 於 2020-9-7 03:26 PM 發表

都算係岸居居啦,唔係醒目個隻,不過套劇應該講佢由岸居居,經歷d辦公室政治洗禮變得醒目入世
劇名都講咗 "平凡的榮耀" 出身平凡都有出頭, 唔係講小白入去由傻更更 變成辦公室老油條 你真係搞錯哂方向

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2020-9-7 03:28 PM 發表

共CUT左1集  同有一些演員改左名 安芊翊改成蘭芊翊  原本系叫三組  吾系現在的四組  吾知改的原因
睇評論話專業性太強故事性差,用安家做對比,我就覺得安家有d低能情節反影響左套劇,呢套算係少有專講職場,無乜多餘水份

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-9-7 03:36 PM 發表

劇名都講咗 "平凡的榮耀" 出身平凡都有出頭, 唔係講小白入去由傻更更 變成辦公室老油條 你真係搞錯哂方向
出到頭都唔醒目就大鑊囉,重講榮耀

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-9-7 03:36 PM 發表

原版好似都沒有逆轉人生  只系在原本的小白轉成有所改變?

引用:
原帖由 richandhealthy 於 2020-9-7 03:39 PM 發表

睇評論話專業性太強故事性差,用安家做對比,我就覺得安家有d低能情節反影響左套劇,呢套算係少有專講職場,無乜多餘水份
安家  吾得  都系加感情線  同一D無為劇情

就好似 劇中講既 獨角獸  我真系吾知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 richandhealthy 於 2020-9-7 03:41 PM 發表

出到頭都唔醒目就大鑊囉,重講榮耀
劇情上公司無請佢做正式員工, 最後離開大公司
係佢前上司只己開間小公司 搵埋佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2020-9-7 03:44 PM 發表

原版好似都沒有逆轉人生  只系在原本的小白轉成有所改變?
如果逆轉人生就真係離地 邊有人有共鳴  呢出野仲有9.4分 平凡小職員 都仲係 平凡小職員

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-9-7 03:53 PM 發表

如果逆轉人生就真係離地 邊有人有共鳴  呢出野仲有9.4分 平凡小職員 都仲係 平凡小職員
逆轉人生  就變慌旦劇了

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2020-9-7 03:55 PM 發表

逆轉人生  就變慌旦劇了
肯定唔係其實老豆係公司大股東, 最後一集做埋公司主席嗰種戲

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-9-7 03:58 PM 發表

肯定唔係其實老豆係公司大股東, 最後一集做埋公司主席嗰種戲
這樣魔改會死好慘  插水式降分

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2020-9-7 04:02 PM 發表

這樣魔改會死好慘  插水式降分
人地都由公仔書拍成電視, 仲要份功課係高分, 照抄人地份功課咪得

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-9-7 04:06 PM 發表

人地都由公仔書拍成電視, 仲要份功課係高分, 照抄人地份功課咪得
照抄改少少  85分都好

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2020-9-7 04:07 PM 發表

照抄改少少  85分都好
通常番拍先扣20分 仲有下調空間, 85分太高啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]