• 瀏覽: 1,737
  • 回覆: 16
本主題由 makfrederick 於 2020-9-6 01:09 AM 移動
http://pc3mag.com/harmonyos-phone-will-not-be-launched-in-2020/

愛國的你如果要用搭載鴻蒙 OS 的手機,恐怕不是現在。華為消費者業務 CEO 余承東最近在青島的中國企業家論壇夏季高峰會中被問到「鴻蒙 OS」手機的時候,他很直接了當表示:「先不發佈這個計劃,明年會有可能」。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
等到頸都長

回覆 引用 TOP

執笠都未出

瞓身支持華為,但都理性地明白,鴻蒙要支援手機係超高難度,甚至可能難產。

不論 Palm webOS、Samsung Tizen 甚至 Microsoft Windows Phone 推出咗都搞唔掂,要喺手機度推鴻蒙,要成功真係要超大量人力物力。

但一旦推出市場,必定會即時買一部,幫手做白老鼠提出意見幫手。

回覆 引用 TOP

其實一定已經投入唔少資源,咩原因一再推遲?

那我手機是沒谷歌安卓的華為就是紅蒙OS了

与真正的中国人们一起打造习近平主席的中国梦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤共 於 2020-8-31 06:07 PM 發表

執笠都未出
你真係等唔到㗎喇,我抵諗啲,到時燒部比你啦

回覆 引用 TOP

唔需要心急!

回覆 引用 TOP

有可能係p50系列

回覆 引用 TOP

"可能"

回覆 引用 TOP

當電視, 手錶, 機頂盒........................ 更多其他野都有晒鴻濛之後先推鴻濛手機個生態就更廣同穩固. 
到時可以先推用國內自己生產既芯片中低級既型號. 相信唔少人會捧場. 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2020-8-31 07:18 PM 發表

其實一定已經投入唔少資源,咩原因一再推遲?
移花接木,當 HMS 可以代替 GMS 大部份客戶時,再推出鴻蒙。將安桌 HMS 無縫接咁移植到鴻蒙 HMS 。咁我地客戶就唔使搬二次家。

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2020-9-1 07:32 PM 發表

移花接木,當 HMS 可以代替 GMS 大部份客戶時,再推出鴻蒙。將安桌 HMS 無縫接咁移植到鴻蒙 HMS 。咁我地客戶就唔使搬二次家。
根據HMS數字一早可以了,當然只限中國國內,結果就是一個孤獨、殘缺系統,華為亦明白到問題所在。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤共 於 2020-8-31 06:07 PM 發表

執笠都未出
你死都未執啦

回覆 引用 TOP

吾吹啦?

鏡花水月

回覆 引用 TOP

主題標籤 #huawei #華為
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]