• 瀏覽: 3,290
  • 回覆: 20
  • 追帖: 1
本主題由 makfrederick 於 2020-9-6 01:04 AM 移動
HUAWEI 近日宣佈於9月10日舉行 HDC 2020 開發者大會,屆時在會上將會發表新版系統、新型智能等設備。而在會上相信最觸目是 HMS 系統的升級及HarmonyOS 2.0。
據國內媒體的消息稱,今年 HDC 2020 HUAWEI 將著手在系統方面的升級,分別會推出 HMS Core 5.0、鴻蒙 HarmonyOS 2.0 及 EMUI 11系統。

據了解,HMS Core 5.0 將會覆蓋更多範疇,包括應用服務(App Services)、圖形(Graphics)、媒體(Media)、人工智慧(AI)、智慧終端機(Smart Device)、安全(Security)、系統(System)及開放「芯端雲」能力。

HarmonyOS 今年不會出現在 HUAWEI 手機上,而 鴻蒙HarmonyOS 2.0 相信會應用在 HUAWEI 電腦、智能手錶、汽車車導方面。

至於 EMUI 11 是基建於 Android 系統上,而在 HarmonyOS 未正式在手機上出現時,EMUI 都會扮演主要的角色。EUMI 11 將會加入更多新功能,再配合 HMS 系統的應用,令 HUAWEI 手機有更好的用戶體驗。如果想知 HDC 2020 開發大會 HUAWEI 有什麼新搞作,就要留意 9月10日本站的報導。
資料來源:https://www.mobilemagazinehk.com ... -將於-hdc-升級3系統!.html

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
仲用android 自稱有獨立系統出到未啊, 又話所有輪軚已經轉正,轉到幾時啊轉到先出聲啦成日欺騙消費者

🤔我比較想要多D芯端雲資訊。

回覆 引用 TOP

支持

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤共 於 2020-9-3 10:37 PM 發表

仲用android 自稱有獨立系統出到未啊, 又話所有輪軚已經轉正,轉到幾時啊轉到先出聲啦成日欺騙消費者
🤔android唔係公開用嗎?
所有程式員都可以修改同更新功能入去,
把andorid強化,
全球程式員包括中國都後期優化/改良/更新andorid吧。

咁你有冇數據顯示各國程式員幫andriod更新了甚麼?
佔多少百分比?
華為程式員又有冇份一齊幫手寫?

起了一層樓,之後公開,
全世界就一齊接力起埋下去,
二樓、三樓....10層....100層。
結果現在同我講100層樓都是屬於美國的?
每層是屬於邊個國家的建築家起的?
點解變晒做美國建築家的東西?

開放完呃人入去更新/起樓,
轉過頭想獨吞晒全晒?

再簡單D比喻:
儲錢入銀行,等銀行抄股票借錢比人,
最後銀行話所有人的存款都是我的。

想玩鴻蒙系統,要買電視或電腦才可玩了

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:

上次咪應承咗燒比你囉,都話咗你條命嘅長短問題,你係等唔到㗎喇,出快咗對你自己有影響㗎

https://www.wpchen.net/zh/posts/numerology-number-destiny

回覆 引用 TOP

引用:

你做人做到咁辛苦係咪叫折墮呀?

回覆 引用 TOP

紅毛唔出手機版,即係放棄手機市埸,唔怪得小咪咪升到啪啪聲啦

回覆 引用 TOP

支持,慢慢測試我等待到。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 廚房粗俗的留言 於 2020-9-3 11:49 PM 發表

想玩鴻蒙系統,要買電視或電腦才可玩了
有機會先在平板電腦上用鴻蒙。如果真係出的話,我都打算買返部。

主題標籤 #huawei #華為
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]