• 瀏覽: 36,620
  • 回覆: 314
  • 追帖: 5
本主題由 Sampras.l 於 2020-9-11 07:28 PM 設置高亮
簡介

基斯杜化路蘭(Christopher Nolan)最新原創科幻動作鉅獻《TENET天能》,由尊大衛華盛頓(John David Washington)領銜主演。

本片主角單靠「Tenet」一字和為全球存亡而戰的意志,潛行於凶險的國際諜戰,執行一項發生於超越實時時空的任務。

這並非時空穿梭,而是時間逆轉。OFFICIAL MOVIE TRAILER

類別動作、科幻片長150級別IIA語言英語
(字幕: 中文)導演基斯杜化路蘭演員尊大衛華盛頓、羅拔柏迪臣、伊麗莎白迪碧琪、蒧葆嘉柏迪雅、艾倫泰勒莊遜、克蕾曼絲波西、米高堅、簡尼夫伯納

熱賣及精選
有冇人䏲左,值得入場?

回覆 引用 TOP

已買飛星期四去睇~~

回覆 引用 TOP

買左星期五 K11 Imax 版

回覆 引用 TOP

星期日睇左, 好Q精彩, 但咁複雜既故事導演交待得又十分清析。本身已超期待,點知睇完覺得比期待更精彩更驚喜。

電影能睇到過去Nolan所有作品的影子,有memeto開場既倒播開槍,小丑既 look at me﹐prestige既主角見到另一個自已,interstellar既犧牲,inception既時間元素等等
Anyway, 唔好去睇劇情介紹, 係無預知下去睇,先最能由導演帶領進入tenet的世界。正如電影一句對白
Ignorance is our ammunition

呢套有些小複雜,可能要睇多兩三次先會明白,暫時見到啲人走來走去!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Joe9937804 於 2020-9-9 04:23 PM 發表

星期日睇左, 好Q精彩, 但咁複雜既故事導演交待得又十分清析。本身已超期待,點知睇完覺得比期待更精彩更驚喜。

電影能睇到過去Nolan所有作品的影子,有memeto開場既倒播開槍,小丑既 look at me﹐prestige既主角見到另一個自已,interstellar既犧牲,inception既時間元素等等
Anyway, 唔好去睇劇情介紹, 係無預知下去睇,先最能由導演帶領進入ten ...
係咪好似潛行兇間果咁?邊套複雜d?

回覆 引用 TOP

剛看完!已經很專心看,但自問消化唔切,大綱算是明白,細節就只得七成

回覆 引用 TOP

買了飛今晚看,有點擔心睇唔明

回覆 引用 TOP

睇完...劇情太散...本身已經複雜...佢嗰時間理論都好難明...講解又唔清楚..或者可能中文翻譯得差.....睇定好辛苦....預睇完都只明3分1..未睇要有心理準備...仲複雜過inception..不過batman嗰男主係幾型

唔係話時空旅行要氧氣罩咩~?條女回到過去唔洗嘅~?

引用:
原帖由 頭頂有隻貓 於 2020-9-10 06:54 PM 發表

唔係話時空旅行要氧氣罩咩~?條女回到過去唔洗嘅~?
係逆時先要,佢順返就唔使

引用:
原帖由 tineric 於 2020-9-10 07:01 PM 發表

係逆時先要,佢順返就唔使
佢去番越南搵老公唔係叫逆時咩~?🤣
係woo佢老公都唔係向後

引用:
原帖由 頭頂有隻貓 於 2020-9-10 07:03 PM 發表

佢去番越南搵老公唔係叫逆時咩~?🤣
再講我驚劇透 🤣
重點係時間線順行定逆行,唔係回到過去或時間旅行

引用:
原帖由 tineric 於 2020-9-10 07:10 PM 發表

再講我驚劇透 🤣
重點係時間線順行定逆行,唔係回到過去或時間旅行
我明喇
我以為回到過去就係倒帶咁樣😄

回覆 引用 TOP

主題標籤 #TENET天能
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]