• 瀏覽: 17,768
  • 回覆: 68
  • 追帖: 2
求大家幫幫手,俾下意見😭😭😭🙏🏻🙏🏻

私人貸款
中X銀行 $52,600 @$1,620 仲有32期
痕生銀行 $37,700 @$993 仲有38期
痕生銀行 $12,600 @$528 仲有24期
HxxC $9,500 @$953 仲有10期
私人貸款個個月有準時還,沒有逾期

信用卡
中X銀行 $50,000 minpay@$1300
其中信用卡私人貸款結欠$15,243
痕生 $62,800 minpay@$1900
其中信用卡私人貸款結欠$19,115
大身 $27,000 minpay@$2000
Aexx $25,000消費分期@準時還清
花x $19,135@上個月準時還清
其中信用卡私人貸款結欠$14,293

最主要問題係信用卡利息太高,每個月還minpay已經負荷唔到,睇下各位ching有冇咩建議🙏🏻🙏🏻😭😭

月薪$16,000銀行過數,做咗14個月,TU H
上個月申請咗小新,渣x $300,000唔批,3間1線財仔 $300,000唔批

原本想一次過清,但依家發覺只要清到貴息卡數都可以,其實可以順住供,大約10萬左右,有冇咩銀行可以做到😭😭😭

應該冇銀行做到...不過你信用卡果到可以同佢講轉卡LOAN供反而家會舒服D

引用:
原帖由 持久男 於 2020-9-9 11:16 AM 發表

應該冇銀行做到...不過你信用卡果到可以同佢講轉卡LOAN供反而家會舒服D
所有卡都爆晒limit🤢🤢

引用:
原帖由 急焦古代寶寶 於 2020-9-9 11:47 發表

所有卡都爆晒limit🤢🤢
你同佢講轉做卡LOAN睇下得唔得,每月定額咁還,分番期數...傾到你還得冇咁辛苦
如果佢話唔得既話你同佢講咁就應該會考慮破產...睇下佢咩反應先...呢D拉扯都會有效
再唔係你大條道理同佢講而家個市咁樣就黎連工都冇得做...你地銀行打開門做生意都唔想有壞脹
你都好有誠意還...你試下傾傾

守幾個月先
你同一個月申請幾間TU已完

引用:
原帖由 持久男 於 2020-9-9 11:54 AM 發表

你同佢講轉做卡LOAN睇下得唔得,每月定額咁還,分番期數...傾到你還得冇咁辛苦
如果佢話唔得既話你同佢講咁就應該會考慮破產...睇下佢咩反應先...呢D拉扯都會有效
再唔係你大條道理同佢講而家個市咁樣就黎連工都冇得做...你地銀行打開門做生意都唔想有壞脹
你都好有誠意還...你試下傾傾 ...
cut卡再變卡數重組
TU上code

引用:
原帖由 自信的青蛙王 於 2020-9-9 01:27 PM 發表

守幾個月先
你同一個月申請幾間TU已完
守唔住,今個月小新minpay都3000🤢🤢

引用:
原帖由 20687254 於 2020-9-9 02:08 PM 發表

唔明白你的意思

cut卡再變卡數重組
TU上code

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 持久男 於 2020-9-9 11:54 AM 發表

你都好有誠意還...你試下傾傾 ...
首先想處理小新,因為minpay好多,今個月3000幾,但小新話我暫時加唔到limit

引用:
原帖由 急焦古代寶寶 於 2020-9-9 14:13 發表

首先想處理小新,因為minpay好多,今個月3000幾,但小新話我暫時加唔到limit
唔係加呀...停息分期找完為止

引用:
原帖由 持久男 於 2020-9-9 02:15 PM 發表

唔係加呀...停息分期找完為止
小新有同事話要做債務舒緩

唔洗借,冇財務銀行借,借2線

引用:
原帖由 急焦古代寶寶 於 2020-9-9 14:18 發表

小新有同事話要做債務舒緩
計過D息係咪抵D先,同埋做幾耐呀

引用:
原帖由 幸福財星 於 2020-9-9 02:23 PM 發表

唔洗借,冇財務銀行借,借2線
唔想死😭😭😭😭

引用:
原帖由 持久男 於 2020-9-9 02:27 PM 發表

計過D息係咪抵D先,同埋做幾耐呀
我唔想做債務舒緩,好影響TU

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]