• 瀏覽: 17,770
  • 回覆: 68
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 急焦古代寶寶 於 2020-9-9 08:01 PM 發表

唉,其實IdRP都等於破產,真唔想破產
起碼冇破產甘花,起碼idrp唔會公開記錄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 急焦古代寶寶 於 2020-9-9 08:01 PM 發表

唉,其實IdRP都等於破產,真唔想破產
唔算破產㗎!
不過你要問清楚小新係幫你做IDRP定DRP,2者有分別嘅,再唔得就考慮IVA
都唔得就真係要破產🙈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 急焦古代寶寶 於 2020-9-9 11:13 AM 發表

求大家幫幫手,俾下意見😭😭😭🙏🏻🙏🏻

私人貸款
中X銀行 $52,600 @$1,620 仲有32期
痕生銀行 $37,700 @$993 仲有38期
痕生銀行 $12,600 @$528 仲有24期
HxxC $9,500 @$953 仲有10期
私人貸款個個月有準時還,沒有逾期

信用卡
中X銀行 $50,000 minpay@$1300
其中信用卡私人貸款結欠$15, ...
樓主你點會搞成甘噶?衰賭錢定係追女仔啊?搵屋企人幫手啦!希望你可以平安度過呢關,唔使破產

引用:
原帖由 Mario950302 於 2020-9-9 09:21 PM 發表

樓主你點會搞成甘噶?衰賭錢定係追女仔啊?搵屋企人幫手啦!希望你可以平安度過呢關,唔使破產
唉,一言難盡,希望盡快解決。家人都無能為力幫手

引用:
原帖由 急焦古代寶寶 於 2020-9-9 09:25 PM 發表

唉,一言難盡,希望盡快解決。家人都無能為力幫手
師兄:解決咗未?

個問題係你人工太低搵多份兼職做下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lucky8798 於 2020-9-10 06:19 PM 發表

師兄:解決咗未?
未解決🤢🤢

回覆 引用 TOP

我幾條財仔數諗住搵屋企人借一次清

一心贏錢,兩眼熬紅,
三餐無味,四肢無力,
五業荒廢,六親不認,
七竅生煙,八方借債,
九陷泥潭,十成災難。
引用:
原帖由 ben30624700 於 2020-9-10 09:03 PM 發表

我幾條財仔數諗住搵屋企人借一次清
高手

引用:
原帖由 lucky8798 於 2020-9-10 09:08 PM 發表

高手
我唔想害屋企人,自己攪出嚟,自己執翻

引用:
原帖由 急焦古代寶寶 於 2020-9-11 09:56 AM 發表

我唔想害屋企人,自己攪出嚟,自己執翻
搞定未?

回覆 引用 TOP

無得搞咖啦,建議樓主都係搞債務舒緩啦,

回覆 引用 TOP

20歲就周身卡數。咁就一世。

回覆 引用 TOP

大新張卡咩料,貴咁多

回覆 引用 TOP

以下說話可能你未必岩聽,但過來人都想提下你

你張張卡個個月找min pay其實係極危險!
銀行有機會見你長期都清唔到點數 懷疑你有財政問題,到時就會出信cut你卡,並要你60日內清數,呢個先係最嚴重! 如果你60日清唔到,輕質仲肯同你傾分期供,但係你TU report都會有record,個record 會keep 5年,變相你個TU Report都好差。 重質如果銀行唔肯比你分期,直接要你全清,否則就交收數,到時你仲會累埋家人,TU 一世唔使翻身。

自己考慮下啦,小新仲肯幫你做IDRP就珍惜個機會,唔係到時逼到埋身你再搵小新,就未必show你

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]