• 瀏覽: 12,168
  • 回覆: 317
  • 追帖: 1
此帖乃吹水之用, 歡迎任何人發表有關F1直接或間接的話題. 為免影響討論閱讀, 請勿將外來文章全篇照抄, 總之就係唔好攪到人睇唔到留言, 請要有公得心. 有需要可貼link或只節錄想討論的內容已足夠.  

另因過往事件, 請留意幾點:
1. 比賽只得一個, 所以此討論區係公家的, 大家冇大冇細. 請勿發言壓制別人講野, 同樣亦唔好唔夠人拗就話人唔比你講, 有point就同人砌過吧
2. 禁止版友間互相攻擊, 引起罵戰等行為. 持不同意見者, 保持你有你講我有我講心態就好了.
3. 請勿發表對車手, 車隊甚至版友人身攻擊言論, 尤其涉及人種等敏感用辭.
4. 禁止政治相關話題討論, 請勿使用敏感或冒犯性字眼. 欲討論有關話題請移玉步往相關討論版.

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
今次第一次喺Mugello比賽, 賽道為法拉利擁有用作試車, 所以今場先真正係拉利主場, 而且亦係拉利第1000場f1參賽

賽道似匈牙利, 似乎好難過車

https://www.youtube.com/watch?v=jAm9q2nSAQg

今場係本季首次有公眾入場的f1賽事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 topgun5354 於 2020-9-9 03:28 PM 發表

今次第一次喺Mugello比賽, 賽道為法拉利擁有用作試車, 所以今場先真正係拉利主場, 而且亦係拉利第1000場f1參賽

賽道似匈牙利, 似乎好難過車

https://www.youtube.com/watch?v=jAm9q2nSAQg ...
如果主場再double DNF,真係無面目見江東父老

引用:
原帖由 vincentt 於 2020-9-9 08:33 PM 發表

如果主場再double DNF,真係無面目見江東父老
好大機會,今年法拉利可用一個字來總括 - 廢。

回覆 引用 TOP

Perez出年無得鬥
Vettel升班?

引用:
原帖由 vincentt 於 2020-9-10 07:54 AM 發表

Perez出年無得鬥
Vettel升班?
手指現時唔敢確認,反而佩雷斯宣布季尾離開 RP。

在位求穩,  在野求亂 !
引用:
原帖由 vincentt 於 2020-9-10 07:54 AM 發表

Perez出年無得鬥
Vettel升班?
9x9 喇,係未開口啫

回覆 引用 TOP

下年就知手指係咪好似今季咁退化,定係拉利今年玩佢

手指今次無得再賴部車廢

MK VI GTI & RG3  / E52

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 酒店幼小的樓奴 於 2020-9-10 09:31 AM 發表

拉利今年點只玩手指,係連鹿仔都玩埋,出年仲有申司仔玩,幾多玩具

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 酒店幼小的樓奴 於 2020-9-10 09:31 AM 發表

如果vettel出年鬥輸埋俾stroll, 咁佢都係時候諗退休
Btw,出年RP應該會改名aston martin
好多A系車隊...alfa alpha alpine aston

回覆 引用 TOP

引用:

Perez出年無得鬥
Vettel升班?
而家話alfa想要佢
咁即係kimi終於唔玩?

引用:
原帖由 topgun5354 於 2020-9-10 03:14 PM 發表

而家話alfa想要佢
咁即係kimi終於唔玩?
Alfa想要perez......(啲贊助)?

印象中一有什麼"大事" (eg XX周年, 第XX場) 都係衰野多, 加埋今季拉利的表現, 我相信今場1000場都係"凶多吉少

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]