• 瀏覽: 20,063
  • 回覆: 222
本主題由 mgyyh232 於 2020-9-9 10:20 PM 設置高亮
引用:
原帖由 forzabbqpsw 於 2020-9-16 05:48 PM 發表

我理得你ps5定xbox series X邊部機能勁d,最緊要有game啱玩,無game啱玩送俾我都無用
咁我好啲,起碼有隻2077一定岩玩

引用:
原帖由 chriswong1010 於 2020-9-16 06:01 PM 發表

如果你兩部機你都無game岩玩,咁真係幫你唔到
師兄又岩,如果兩部新機都無1隻game玩,應該都唔係愛game之人嚟

回覆 引用 TOP

性價比一眼睇晒,PS5發佈會 機能/價格/遊戲都沒驚喜,數碼版仲要沒容量公佈,有D伏,下圖由IGN轉,PS5沒原生4K(待証),同樣499美元,比下去

Xbox One 暗黑3 T1大逃殺   www.twitch.tv/hkpojustin2003
引用:
原帖由 hkpo 於 2020-9-17 06:22 AM 發表

性價比一眼睇晒,PS5發佈會 機能/價格/遊戲都沒驚喜,數碼版仲要沒容量公佈,有D伏,下圖由IGN轉,PS5沒原生4K(待証),同樣499美元,比下去
仲要香港唔係首發地區,有啲失望囉

回覆 引用 TOP

首發有咩GAME?唔覺有講

繼FF remake
FF16 又比對家獨佔左......微軟又輸一獲

引用:
原帖由 L.J 於 2020-9-17 08:58 AM 發表

繼FF remake
Pro機出埋佢都唔知出得未,隻15有版你睇🤦🏻‍♂️

Xbox One 暗黑3 T1大逃殺   www.twitch.tv/hkpojustin2003

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 L.J 於 2020-9-17 08:58 AM 發表

繼FF remake
漏左D野

引用:
原帖由 hkpo 於 2020-9-17 09:24 AM 發表

漏左D野
魔鬼在於細節
可能又斬件分開上

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkpo 於 2020-9-17 09:24 AM 發表

漏左D野
好眼力,咁細都睇到,果然魔鬼在細節
不過都係要罵下,先唔理遊戲質素,sony繼續將大作獨佔化,長遠唔係好事,微軟係咪要努力爭取下呢!

引用:
原帖由 L.J 於 2020-9-17 10:07 AM 發表

好眼力,咁細都睇到,果然魔鬼在細節
不過都係要罵下,先唔理遊戲質素,sony繼續將大作獨佔化,長遠唔係好事,微軟係咪要努力爭取下呢!
其實今次微軟的確做到誠意,就要睇玩家受唔受落,如果今次只有PS5發佈,機能照舊多數會賣599-699,什麼兼容PS4 best100根本唔會有,到時佢根本唔洗花錢去買獨佔作,大家係咪真係要一個咁既市場?

MS已經開始做好多獨家遊戲,梗有一埋人話PC都有,但係就算MS唔食,養住果15間遊戲公司都要食架,而且PC帶動window 10,加上X Cloud計劃先可以按到一部家用機最高性能以低價銷售,玩家得益。

限時獨佔睇落好吸引,但係都要賭得贏先得,佢依家收購遊戲廠其實同限獨無乜分別,好似AOE同MS模擬飛行都唔會係PS發行,同獨佔有乜分別?

我估計咁玩家都收唔到,人地仲會唔會有咁大投資呢

引用:
原帖由 cc4321 於 2020-9-17 08:07 AM 發表

首發有咩GAME?唔覺有講
Xsx真係無講,等22號訂機先知我估

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mgyyh232 於 2020-9-9 10:17 PM 發表

Xbox HK官方Facebook正式宣佈
Xbox Series X及Xbox Series S
香港行貨將跟隨全球
同步於11月10號推出

https://scontent.fhkg3-2.fna.fbc ... nc_cat=103&_nc_ ...
機就好平,知唔知遊戲幾錢隻,,有冇得打番板

回覆 引用 TOP

我就唔會一出就買
睇埋隻Halo回爐重做成點先再算

回覆 引用 TOP

兩部都唔急買。反而Oculus Quest 2同3080吸引啲

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]